Polgári házasságkötés ára? (beszélgetés)
Hál istennek nálunk teljesen normális a család...legalábbis ilyen szempontból.
;)
Hát figyelembe kell venni a szülők anyagi lehetőségeit.
Mi a lagzink háromnegyedét fizetjük, igazából csak jövőre lett volna, mert addigra tudtuk volna a komplett keretet összehozzni, de a család elég komoly hadjáratba kezdett, hogy adhassanak bele (én az ilyen segítséget nehezen fogadom el)végül belementünk, hogy a negyedét ők állják, ezért lehet idén.
:)
Nem értettelek félre, semmi gond. :)
Mi 1,2-t kalkuláltunk 60 főre, de aztán végül a szűk családi kör mellett döntöttünk.
Jaj, félre ne érts, egyátalán nem céloztam semmmi ilyesmire.
Én is sok boldogságot kívánok.
:)
Igen, ez így van. Bár én nem érzem, hogy elszálltunk volna az árak terén, sőt.....
Nekünk így lett tökéletes...
Sok boldogságot!
Arányaiban furcsa csak, mert nekünk is minden benne van az említett összegbe, ruhák, dekoráció, virágok, gyűrűk, pincérek, kaja, pia, zenekar, fotós, videós...stb.
Persze lehet esküvőt negyedannyiért, meg triplájáért is szervezni akár ugyanannyi főre, ki hogy érzi...meg persze engedheti meg magának.
Igen. Volt vendégvárás, akkor rövid italok, üdítő, pogácsa, miegymás... szertartás után leves, pöri (azt mi főztük), sültestál, süti, torta. De a 600-ban benne vannnak a ruhák, a gyűrű (az nagyon drága volt), a virág, a torta, a kaja, a pia, a pincér, az eszközök, amit a partihoz vettünk (sátor, lampion, gyertyák, dekorációs anyagok, új egységes evőeszközök, tányérok, poharak, terítők, minden)
És ez azért is volt jó, mert ezek a dolgok mind megmaradnak nekünk későbbre ... :)
15 főre 600e?
Nekünk 1,2 millió lesz kb. összesen 100 főre.
15 főre 600 alatt nem álltunk meg, otthoni kerti partis vacsora volt..
10.000 Ft volt a polgári szertartás ára, ebbe benne volt a gyertya (mert volt gyertyagyújtás), de a pezsgőt mi vittük.
Ez teljesen változó, ha kifogsz egy leárazást, akár 50-ért vehetsz is magadnak menyasszonyi ruhát.
Akkor ha csak szűk körőt szeretnél is vannak alap költségek ami kellenek, persze ezek közül is ki lehet szelektálni ami nem kell:
Szertartásra:
-ruhák, cipők, fehérnemű, fodrász, kozmetikus
-fotós, videós
-gyűrűk
-csokor
-dekoráció
Vacsorára:
-Kaja
-Pia
-Terembérlet
Ha ilyet szeretnél, persze ami nulla költség, ha valaki utcai ruhában két tanúval hétköznap elmegy és jól összeházasodik, ilyen is van.
Nekünk szombaton volt és ingyenes - Gönyűn
Győrben meg 65ezer lett volna....
További ajánlott fórumok:
- Vicces házasságkötések
- Katolikus házasságkötés
- Névviselés a 2-ik házasságkötés után
- Mennyibe kerül az személyi igazolvány csere házasságkötés után?
- Ti mit gondoltok arról, ha házasságkötéskor a férfi is felveszi a feleség leánykori nevét?
- A Dr. előtag mennyire befolyásolhatja a házasságkor felvehető nevet?