Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Piroska palacsinta recept

Piroska palacsinta recept

Elkészítési idő 60 perc

A Piroska palacsinta hozzávalói:
6 főre:

Lap:
1,5 dl langyos víz
1,5 dl langyos tej
25 g friss élesztő,ha nincs akkor 1 evőkanál száraz élesztő
1 kiskanál só
6 evőkanál olaj
1 kiskanál cukor
400-450 g liszt

Töltelék:
5 paradicsom
3 paprika
2 hagyma

bors,reszelt sajt ízlés szerint


Piroska palacsinta

A Piroska palacsinta elkészítési módja:
Töltelék: felvágjuk a hagymát és a paprikát és egy serpenyőben forró olajban pároljuk. Amikor a hagyma megüvegesedett és a paprika is megpuhult, hozzáadjuk a megmosott és apróra vágott paradicsomot. Mikor az levet eresztett, adunk hozzá sót és borsot, valamint ízlés szerint csípős fűszerpaprikát. Megvárjuk míg elfő a leve, majd levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. Lap: egy tálba 400 g lisztet teszünk, a közepébe pedig beletesszük a langyos tejben feloldott élesztőt és egy evőkanál cukrot. Mikor megkelt az élesztő, hozzáadjuk a langyos vizet, tejet, sót és jól összekavarjuk. 15 percig hagyjuk pihenni majd 10 egyenlő részre osztjuk. 5 darabot kinyújtunk, s megkenjük olajjal. Meglisztezzük felül és alul, egymásra tesszük, majd a kivajazott és lisztezett tepsiben kinyújtjuk. A hideg tölteléket elegyengetjük és megszórjuk reszelt sajttal. A másik 5 lapot ugyanígy kinyújtjuk és rátesszük a töltelékre, megkenjük tojássárgájával, felszeleteljük és minden részre teszünk egy szelet paradicsomot. 30 percig hagyjuk kelni meleg helyen, majd 180 fokos sütőbe tesszük 20-30 percre (az utolsó 10 percre letakarjuk alufóliával, hogy ne égjen meg a teteje).

Hidegen vagy melegen előételként tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A piroska palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook