Piros oldalas vajas zöldséges burgonyával recept
180 perc
A Piros oldalas vajas zöldséges burgonyával hozzávalói:
5személyre 1kg burgonya
15dkg vaj
tejföl izlés szerint
so
4-5 aprora vágott zöldpetrezsejem
oldalas 1,5kg
bors,
Virág méz
fokhagyma,
zsir
A Piros oldalas vajas zöldséges burgonyával elkészítési módja:
Burgonyát szokásos modon megfözzük majd összetörjük,mikor hült egy picit mehet bele a tejföl,so, vaj zöldpetrezsejem. Az oldalast sozzuk, enyhén borsozzuk,majd jénaiba porhanyosra sütjük.Mikor már pirosodni látszik ecset segitségével virág mézzzel jol bekenjük.Mikor piros megforgatjun és a másik felét is bekenjük ,hogy mindeggyik oldala egyformára süljön.
Csak jénaiba készitsük igy porhanyosabb.Fontos csak zsirral süssük meg az oldalast.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: birta79, 2009. szept. 10. 08:04
A piros oldalas vajas zöldséges burgonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.