Pikkelysömör a fejbőrön.. (beszélgetős fórum)
Sziasztok! Nekem fejbőrre az oliva olajos pakolás vált be. Jól bedörzsölöm vele a fejbőrt és hagyom rajta. Majd másnap vagy 2-3 óra múlva Holt-tengeri iszapos szapannal mosom meg. Monszunnak hívják! A Vitálplázán veszem. Jól habzik és hagyom rajta 4 percig kb. Majd jól kimosom. Az öblítés alma-ecetes vízzel történik. A fejbőrös diagnózisom Psoriasis Vulgaris.
Lányomnak a térde alatt volt folt. Diprosalic kenőcsöt kapott, de nem használt.
Viszont a fb.pikkelysömi csoportba elterjedt egy krém amit Kínából rendelnek.
Gondoltam kipróbáljuk azt. Már 3 nap után látni hogy húzódik vissza. Mondhatom bevált.
Ezt a tubusos krémet most az egyik tag az oldalról bevizsgáltatja. Különben az Aliexpressen rendeltük meg az 5 krém ára szállítással együtt 2500 ft volt. 1 tubus 300 ft. 3 hét alatt érkezett meg.
Sajna nekem az izületi érintettség már előjött 57 éves vagyok.
Van egy naplóm Psoriasis címmel, oda gyűjtöm a hasznos infókat. Nyitott bárki megnézheti.
Sziasztok, nekem még a szemöldökömön is látszott a pikkelysömör! Brutális volt! Aztán kölcsönkaptam egy Bioptront egy barátnőmtől, aki akciósan vette a Vitaminszigetnél (kb. fele annyiért, mint amennyiért máshol kapható), és az elég sokat segített. Én végül mégsem Bioptront vettem, hanem Dr Laser gépet, ami hasonlít a Bioptronra, ugyanúgy polarizált fényel működik, de még jobb a pikkelysömörre. Most már szinte tünetmentes vagyok, de azért két hónap kezelés kellett hozzá!
Korábban a samponok nekem sokat nem segítettek, a tengerpart+napfény viszont igen, de telente mindig újra kijött a pikkelysömör!
wow!!! Ennek örülök!!
Most, hogy jön a tél, nekem a fejem picit gázosabb, dehát majd csak lesz egyszer tavasz is:D
Sajnálom, hogy ennyi helyen van neked :-(
Az étrendváltoztatás nem árt..
Drukkolok!!
Sziasztok!
Nekem ahol van: tarkó, 2 fül mögötti terület, belül a fül, a hallójárat :( 2 könyök, 2 térd, 2 lábfej, jobb kéz ujjai, tenyér, szeméremdomb és a lábujjak körmei. Mind viszket, fáj, hámló, repedező, de a fejem az egyetlen, ami olykor meg is dagad. Ilyenkor az mindennél jobban, iszonyúan fáj :( Megtudta valaki SZELLONE kúráját? Nagyon érdekelne!!
Nekem 20 éve van. . rendben tartom. . hajas fejbőrön kezdődött. . elindult a bőrömre is , de elcsíptük időben. Azért írok, mert minden tanács jól jöhet. .
Persze mi is próbáltunk mindent kezdetben. . a csúnya zsíros krémektől a hajszeszig. . de aztán rátaláltam 2 dologra, amit 15 éve használok és karbantart. De először hagy mondjam el, hogy megfelelő táplálkozás nélkül soha nem fog enyhülni. Nem diétát mondok, hanem odafigyelést. Olvassatok erről. . az egyszerű cukrokat, fehér lisztet, pancs tejeket és a sok állati fehérjét le kell csökkenteni. Sütik, pékárú, üdítők. . Ez már eleve sokat segít. A napozás kis mértékben is. Tengeri sós levegő tuti. Stressz minimalizálása tuti. És a sok vegyszer, amit a hajsamponokból, kondicionálókból, mosóporok, öblítőkből és testápolókból. . kap a szervezeted. A pikkelysömört úgy kell elképzelni, mint egy allergia és anyagcsere betegség. A szervezetednek elege lesz a sok allergénből. .
Ezeket most 70%-ban érzem, hogy befolyásolja majd a tünetek előjöttét.
Én arra jöttem rá, ha 3-4 naponta mosok hajat Squa-med samponnal, akkor már az is egész rendben tartja a fejemet, ha a táplálkozásra és a stresszre odavigyelek. Én ezt használom már 15 éve. Sokáig egy gyógyszert alkalmaztam sajna, de ez is bejött. Nem ajánlanám, hogy rászokj, de elmondom, mert sokat segít: Diprosalic oldat a neve. Ez egy szteroid oldat. Csak akkor használom, ha elkezd viszketni a fejem, vagy ha látom, hogy egy két helyen jönnek a korpák. Nagyon bejött ez 2 szer, de most az dolgozom, hogy a szteroidosat helyettesítsem. Dr. müllernél vettem teafa olajat és azt higítom vízzel, és használom a fejemre, mint ahogy a Diprosalic-t. Eddig bevált. De továbbra is a kénes Squa med sampon 3 naponta a döntő és a táplálkozás.
Remélem tudtam segíteni. .
Egyet még kifelejtettem. A hajmosást úgy végzem, hogy először megmosom a hajam egy normál samponnal, de már ezt is ki akarom cserélni egy természetesre. Lehetne előmosás nélkül is használni, de így gyorsan fogy a drága sampon. Aztán megmosom a fejem a Squa-meddel. Jól bele maszírozom a fejembe és várok 6 percet, amíg érzem, hogy beledolgozta magát. Ez a legfontosabb. Várni, hogy beszívódjon.
Aztán öblítés. Amit már nem a pacsulikkal, hanem pici ecetes vízzel végzek. Bele egy csepp illóolaj illatnak. Nem kócos, nem büdös és természetes kondiciónáló.
hali
nálam nemrég állapitották meg hogy pikkelysömöröm van:(-egyböl elkezdtem olvasgatni különbözö forumokat,és nagyon sok jónaktünö ötletet találtam!részeröl a gyógyszeres kezelés meg a sok kenöcs használat nagyon negativ dolog...utállom a gyogyszereket,söt nagypn nagyon ritkán veszek be gyogyszereket csak a legvégsö esetben,ezért most nagyon elvagyok keseredve ezért is.olvastam pár dolgot hogy lehet kezelni különbözö természetes dolgokkal ezt a betegséget,pl rozmaring olaj,tengeri só stb....
a rozmaring olajat keverve olivaolajjal már kiprobáltam és 3 nap használat után pozitivak a meglátásaim,enyhültek a sebek,föleg a fejemen!!!viszont nagyon örömmel venném ha esetleg lenne pár hasonló ötlet!!!!elöre is köszönöm a segitségeket,és javulást kivánok betegtársaimnak!!!
Peti
További ajánlott fórumok:
- Mi tesz jót pikkelysömörre?
- Fertőző-e a pikkelysömör?
- Mit tudtok a pikkelysömörröl?Tényleg lehet a máj betegség jele?
- Valaki tudja, hogy milyen színű bioptron lámpa hatásos a pikkelysömörre?
- Ezek közül valaki próbálta már valamelyiket pikkelysömörre?
- Használt valaki már pikkelysömörre Psorioderm terméket?