Pihentetés nélküli mézeskalács recit tud valaki? (tudásbázis)
Szia!
Köszönöm a receptet én is megsütöttem tegnap.
Betettem egy fém dobozba raktam mellé egy ketté vágott almát is és már meg is puhult! Sütés után az enyém is kemény lett, de már most puha.
Hát én ezt a receptet használtam,és kemény lett.
A hibát ott követtem el,hogy vékonyra nyújtottam.
Hiába világosbarnára sütöttem,puha volt mikor kivettem,mégis amikor kihűlt,bekeményedett.
Nagyon finom íze lett egyébként,kicsit sokallom a 2,5 dl mézet.
köszönöm
kiprobálom ma sütjük hát kivácsi leszek hogy sikerül.
A tavalyi olyan kemény maradt hogy a kutya kapta meg:(elvileg ez most olyan recept aminek nem kell puhulnia:))Hát majd kiderül
És magátol hagyod megszáradni rajat a habot??
Köszi szépen. Nem csak neked ,mindenkinek aki írt. Megyek fűszerkeveréket venni.
Boldog karácsonyt mindenkinek.
Bemásolom, hátha valaki kedvet kap hozzá:
1 kg finomliszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 ek. mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg porcukor
30 dkg margarin
2,5 dl méz
3 db tojás
A lisztet a szódabikarbónával, a porcukorral és a fűszerkeverékkel összevegyítjük. Belemorzsoljuk a margarint, majd hozzákanalazzuk a mézes, és beleütjük a tojásokat is. Addig gyúrjuk, míg közepes keménységű tésztát nem kapunk. Ellentétben a legtöbb mézestésztával, nem kell pihentetni, hanem azonnal lehet kb. nyújtani és szaggatni jól belisztezett gyúródeszkán. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve előmelegített sütőben közepes lángon 8-10 perc alatt sülnek meg.
Szia Drága!
Épp most akartam javasolni a tőled lopikázott isteni receptet :)))
ha minden igaz, a receptjeim között találsz egyet, az egyik fórumtársunk adta közre ,
használd egészséggel.
szia.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen kutyafajta illenék egy mézeskalács-szerű családi házhoz (piros cserép, vidám színek, kőkerítés, kovácsoltvas kapu)?
- Hogyan kell puha mézeskalácsot készíteni?
- Hogyan lehet mézeskalács házat készíteni?
- Mit tegyek, ha rossz lett a mézeskalács tésztám? :(
- Megtaláltam! A tökéletes, puha mézeskalács receptje
- Ti mivel szoktátok megkenni a mézeskalácsot?