Pehelykönnyű túróspite recept
A Pehelykönnyű túróspite hozzávalói:30 dkg liszt
15 dkg margarin
4 tojássárga
csipet só
1/2 dl tej
3 dkg élesztő
1 kk cukor
A tetejére:
50 dkg túró
25 dkg burgonya
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje
A Pehelykönnyű túróspite elkészítési módja:
1.A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük. Amíg fő, elkészítjük a tésztát. 2. Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk. 3.A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal, majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel. Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. 4.Egy kikent tepsibe simítjuk. 5.A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük, összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal. 6.A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk. 7.Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk. 8.Legalább 2 órát állni hagyjuk. 9.Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 10.Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és nemsokára már szeletelhetjük is
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. márc. 13. 07:29
A pehelykönnyű túróspite elkészítési módja és hozzávalói.