Pedagógusok! 3 hónap alatt el lehet készíteni a PORTFÓLIÓT? (beszélgetős fórum)
De ha 12 évvel fiatalabb lehetnek és most adnám be a tanárképzőre, német tanár se lennék.
Gyakorlatilag kitörölhetem a diplomámmal. Az a szerencse, hogy a sulinkban legalább a cigók németet tanulnak, nem a nyamvadt angolt. De ebbe ne is menjünk bele.
Szakfuggo is. Matek-fizikatanar országosan nincs, a mi sul8nkban informatikát 5 éve 0 db pályázat...
Magyar meg töri tanároknak meg napközizni kell...Dunát lehet rekeszteni velük.
Így van,igazad van.Matek,kémia,angol,informatika-ezeket keresik,bármely szakkal párosítva.
A fiam tavaly hat év egyetem után/3 év+3 év mesterképzés,kitűnő+okleves dicsérettel/történelem-magyar szakkal megküzdött a helyért.Középiskolában,ingázással-de taníthat.Azt ki sem írom,hogy mennyiért.
De így is hálás vagyok a sorsnak,mert az úton elindult.
Nem az én véleményem, tanárok mondták.
Nem tudom, milyen iskola ez. De azt tudom, az unokám sulijából tavaly 10 tanár ment el egyszerre. Másik unokám ovis, nem találnak óvónénit az elmentek helyére. (Bp.)
Sok végzett tanár sosem fog tanítani...
Meg szakja válogatja. Angol szakos ok, de nemet szakos sajnos már nem☹
Matek szakosokból is hiány van, tesi is mehet szinte bárhol...
Sok tanár hiányzik,de bizonyos megyékben.Nálunk például telített a tanárállomány,úgyhogy nem lesz könnyű a most végzőknek elhelyezkednie.
És az sem igaz,hogy bárkit felvesznek.Ha itt egy hely megüresedik,bizony megy a harc érte.
Semmi értelme ráadásul...
Olyan sok tanár hiányzik, hogy bárkit felvesznek.
A sok hülye adminisztrációba fog belefulladni az ország.
Nem vagyok pedagógus, de szakdolgozatot már írtam. Ahhoz képest egy portfólió talán nem nehezebb.
Biztosan nem kell hajnaltól késő estig csak azt írnod, nem is lehetne...
Ha esetleg van olyan pedagógus köztetek, aki már minősült vagy most fog... Nov. 25ig kell elkészültek a portfólióírással. Nyár elején megállapodást kötöttem magammal, hogy a július csak a pihenésé!!
Szóval ha augusztus 1-jen elkezdem, és kora hajnaltol késő estig írom, akkor végzek vele?
Vagy el se kezdjem, mert már nem leszek kész?