PCOS+IR lapar után minden ok, majd egy év után kezdődik minden előről. Mitől lehet? (tudásbázis)
Ne félj!Csak csináld a diétát,ahogy kell.Ha esetleg kérdésed van,dobj egy privit.;)
Ha gondolod át is nézhetjük,hátha kiderül a gigszer.Ha van kedved.:)
Jaj, Hanta-panka, ne csináld ezt!
Ha valóban jársz endokrinológushoz, akkor ezeket vele kellene megbeszélned. Olyan nincs, hogy jó eredmény esetén minden hónapban terheltetnek.
Egyébként lehet fogamzásgátlót is szedni, de mellette ugyanúgy kell a metformin-diéta-mozgás.
Nem, nem okoz
csak meg kell találni a megfelelő mennyiséget
Csak azért kérdezem mert énis ebbe a cipőbe járok, de nekem njó az inzulinom szóval én nem szedek met.-et és lehet kellene.
Vsizont félek nehogy rosszul legyek.
mire gondolsz???
lombik előt anny vizsgálatot csináltatnak emberrel, hogy nem is tudom van e még amit nem tudnak rólam :(
Az a baj, hogy habár követelmény a terhelés, óriási megterhelést jelent a szervezet számára. Évi 1-et, max 2-tőt szabadna csak csinálni.
A drilling a petefészkek károsodását okozhatja, ezért nem megoldás, és sajnos csak tüneti kezelést nyújt, okit nem.
Nekem a belgyógyászom azt mondta, hogy jó, vagy viszonylag jó cukor/inzulin eredmények esetén is javallja a metformin alapú gyógyszert, mert ő elismeri a hatékonyságát a Pcos-es betegeknél.
Sőt, bár az orvosok többsége terhesség esetén abbahagyatja a szedését, ő hisz az új tanulmányokban, miszerint nincs magzatkárosító hatása.
ezt nem tudom
kellene egy jó alapos kivizsgálás
sajnálom a sok sikertelen próbálkozást
hát ez az hogy nem tudom.
a műtét előtti érték is benne volt a tartományban mert 27 től rossz.
most meg se közeliti, de akkor miért van ez az egész tünet ujra jelentkezés és társai??
Plusz ugye a 4 sikertelen iszem és a 2 lombik...
pajzsmirigy meg a többi is rendben volt?
gondolom cukrod rendben volt, akkor lehet nincs is IR-ed?
húha, minden hónapban terhelés?
Nekem azt mondták itt a dokik, hogy max fél évente lehet terheltetni. Nem lehet, hogy az a baj?
drilling előtt sem volt magas az inzulinom 24 volt, de szedették a meforalt.
Műtét után az első hónaptól kezdve néznek mkindig és 14-17 között volt a 120 percesem.
minden hónapban terheltek inzulinra, minden inszem és lombik előtt is. A Versysbe járok és mivel ez a bajom mai ezét minden hónapban megcsinálták.
Legutóbb a 120 perces inzulinom 17 volt.
ja, azt hittem valamiért, hogy Csabai vagy
akkor viszont keress egy másik endós dokit
ez a betegség nem nőgyógyászati
milyen lett most az inzulin értéked?
szerintem megint kellene szedned a gyógyszert, szigorúan diétázni
Mindenképpen csináltass terhelt inzulin + vc vizsgálatot és azzal menj vissza az endokrinológushoz. Biztosan megint gyógyszer kell szedni.
Az IR sajnos életre szóló "barátság", lehet, h a gyógyszert egyszer majd (jó pár év múlva) el lehet hagyni, de a diéta + mozgás örök. :-(
a célom nem feltétlen a gyerek.
A cél az lenne hogy tünetmentes legyek.
Ha jár mellé egy baba is akkor az a legjobb. De nem ez a cél.
Viszont drilling utáni totális helyreállás után sem inszemmel sem lombikkal nem sikerült, és ujra jönnek a tünetek.
Mi a fenét csináljak???
és akkor mi a megoldás???
segitsetek mert ne akarok megint elhizni a smemitől, meg csunya bőrt és hajhullást sem :(((
Szia!
Végül is 2 lombikod is volt akkor már?
A műtét csak a következményt kezeli, a diéta-mozgás-gyógyszer (metformin) kombó nélkül ugyanúgy vissza fog térni.
Ez nem gyógyítható "betegség", de odafigyeléssel, gyógyszerrel szépen karbantartható.
Ellenkező esetben ugyebár nagy eséllyel 2. típusú cukorbeteg leszel 50-60 éves korodra.
drilling után mivel minden érték rendben volt, nem szedették velem, de éreztem is hogy jól avgyok, de most érzem, hogy kezdődik előről az egséz.
drilling ujra megoldás lehet???
További ajánlott fórumok:
- Minden jöhet ami "sz"-szel kezdődik
- Vége a nyárnak, irány a munka, kezdődik az iskola
- Minden ami fekete-szóval kezdődik
- Jöhet minden ami bo, bó-val kezdődik!
- Igaz az, hogy 7 évente újabb periódus kezdődik minden ember életében? Mi várható egy ilyen ciklustól?
- Mivel csökkenthetném kisfiam állandó arcüreggyulladásának gyakoriságát? A betegség utáni első pár nap után az oviban minden kezdődik elölről