Passzív GYED, és az azt követő GYES nem számít munkaviszonynak?Tud ezzel kapcsolatosan valaki segíteni? (tudásbázis kérdés)
8 hónapos várandós voltam,mikor határozott idejű munkaszerződésemet nem hosszabbították meg(hogy milyen intézmény,megdöbbennétek,de ez nem tartozik ide.Amúgy többedmagammal jártam így).
Lényeg,hogy passzív jogon,onnan kaptam a GYED-et,majd a MÁK-tól a GYES-t,közben idén elmentem dolgozni máshová,és most vettem észre a kinevezésem alapján,hogy ezeket az éveket nem számították munkaviszonynak.Felhívtam a munkaügyest,és azt mondta,hogy persze,hogy nem számít munkaviszonynak(Merjen elmenni szülni először egy 32 éves,12 év munkaviszonnyal rendelkező alkalmazott...)
Szia!
Én is passzív gyed-en vagyok mert jogutód nélkül megszűnt a munkahelyem. A munkaügyis azt mondta munkaviszonynak számít ugyan de ha babát szeretnénk akkor vissza kell mennem dolgozni mert a következő gyedbe viszont nem számít bele sajnos. :( Ez a buktató. :(
További ajánlott fórumok:
- Kutya tüzelésével kapcsolatban tudtok segíteni?
- Örökösödési tartozás kifizetésével kapcsolatban tudna valaki segíteni?
- Van köztetek orvos vagy gyógyszerész, aki tudna segíteni egy gyógyszerrel kapcsolatban?
- Ingatlanirodával kapcsolatban szeretnék kérdezni, mint vevő, tud valaki segíteni?
- Az apa láthatási jogával kapcsolatban tudna nekem valaki segíteni?
- Epemütéttel kapcsolatosan tud valaki segíteni?Hogy müködik, mit lehet enni utánna, stb?