Passzív félév/Félév halasztás (beszélgetés)
Valki, aki jártas ebben kérem segítsen!
Utólag szeretném passziváltatni ezt a félévemet,( a szorgalmi időszak utolsó hetéig lehetett megtenni). A TVszben az áll hogy van lehetőség a vizsgaidőszakban is , de akkor már a Tanulmányi Bizottságnak kell beadni egy kérvényt.
Volt már esetleg valaki ilyen helyzetben?
Nincs fent az ÁVF az engedményezési listán...Akkor gondolom nem lehet az első félévet diákhitelből fizetni...
Jupíí.. Akkor mostmár teljesen megvagyok lőve...
Esti egyetemre mennék..Péntek-Szombat suli mellette 5 napot dolgoznék, így visszatudnám fizetni akár félév alatt...
Ezerrel melót keresek, de amíg nincs nemtudok pénzt előteremteni :S
Van, ahol nem lehet első félévben halasztani rögtön (pl. Pázmány JÁK), valahol pedig ha kérvényt írsz, engedik (Pázmány HTK).
Szerintem a diákhitelt jól gondold meg, nem egyszerű egyetem mellett dolgozni, de ha nem muszáj, akkor ne verd magadat már most adósságba. A férjem is meddig fizette, pedig csak rövid időre vette fel és a legkisebb összeget és már mikor végzett a jogon...
Szia!
Én úgy tudom, hogy a beiratkozáskor kell bejelentened, hogy passzív félévvel szeretnél kezdeni. Ha nem visszapassziválásról van szó.
Szerintem semmi különbség nincs a kettő között, csak az egyik a cselekedet (félévet halasztasz), a másik az eredmény (passzív félév).
De arra figyelj,hogy a tanulmányok halasztása egybefüggően 2 félévnél nem lehet hosszabb.
Szia! Első egyetememnél Én is halasztottam beiratkozás után, más okok miatt. Meg kellett indokolnom a halasztást, Nekem megadták, elég nyomós okom volt rá (nem tudtam járni combtörés miatt 3hónapig), nem tudom a pénzhiányt elfogadják-e, végülis számítanod kellett volna rá, hogy fizetned kell. Amúgy lehet részletfizetést kérni, ha nem megy egybe.
Diákigazolván nem jár amúgy.
Második egyetememnél is passziváltattam, mert külföldre mentem ösztöndíjjal, de oda már jártam 3hónapot, és utána kértem visszamenőleg.
a passzív félévaz amikor be vagyi ratkozva, de nemveszel fel tantárgyakat, csak a rendszerben vagy, a halasztás pedig az, hogy tartják a helyedet, és nem iratkozol be.Ezt nem igazán szokták megengedni friss felvételinél.
DE lehet, hogy nem jól tudom.De amikor én az egyik főiskolára felvételt nyertem s hasonlóan nem volt pénzem, akkor nem engedtek meg halasztani.És fel kellett vennem a diákhitelt.És azóta is ......
sok sikert
Sziasztok!
Holnap derül ki, hogy felvettek-e pótfelvételin Egyetemre, de most úgy néz ki, hogy mégse tudom kifizetni a tandíjat!
Rögtön beiratkozáskor lehet félévet halasztani?
Mi a különbség a passzív félév és a félév halasztás között? Jár diákigazolvány?
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Ki mit tud a törlesztő részletek fizetésének halasztásáról?
- Hol lehet halasztást kérni, hogy még ne menjem kislányom iskolába?
- 16 éves fiam egészségügyi problémája miatt nem tudja elkezdeni a 10. osztályt, ilyen esetben lehet halasztást kérni?
- Milyen indokkal lehet halasztást elérni egy válóperes tárgyalás kapcsán?
- Hiteltörlesztés halasztást lehet kérni?
- Van lehetőség OKJ-s vizsga halasztására?