Parlagfű, mint gyógynövény (beszélgetős fórum)
Sajnálattal értesítem a lelkes parlagfű-fogyasztókat, hogy kimutatták, hogy kimondottam káros az "istenek eledelének" legelése.
Gondoltam szólok, hátha még időben.
Ez egy csudálatos oldal.
Főleg a népirtásos rész nagyon elgondolkodtató.
Istenek nektárjaként ismerték a parlagfüvet
rancoisbalobas
Tiszteletem az olvasóknak! Saját tapasztalataimat osztanám meg veletek. Évtizedek óta Én is keményen szenvedtem a parlagfű allergiától. A tüneteket nem sorolom... halálomon voltam. Majd 3-4 éve kaptam egy elgondolkodtató levelet a növényről. Úgy gondoltam, hogy kipróbálom. Mivel nem szeretem túlbonyolítani a dolgokat - csak úgy simán nyersen el kezdtem enni a növény "zsenge" végeit. Nyár elejétől, heti 1-2 alkalommal egy kb. 4-5 cm-es darabot szakítottam, kenyér mellé. Azóta nincsenek panaszaim
ez az egyik hozzászólás egy videohoz
vévévépontyoutubepontcom/watch?v=G22H1OrjxF4 ez egy érdekes eloadás, de a lényeg a hozzászólásokban rejlik, amik valós tapasztalatok.
Én pedig allergiás vagyok még rá és tudom milyen az.
Ha egy napra kipróbálhatnád, te is megtudnád...
Nem kívánok ilyet senkinek sem!
Kérdezd meg azt, aki allergiás rá...
Veszélyes :(
A parlagfüvet Amerikából hozták be, de a természetes kártevői nem jöttek vele.
Nagyon agresszív allergiás reakciót vált ki. Nem gyógynövény.
Rájöttünk már jó sokan, mennyire ártalmas!
A természetben is vegyi folyamatok zajlanak, és egyáltalán nem abból a célból hogy minket gyógyítson a természet. Valójában a természetben találhatók a legerősebb mérgek. A növények túlnyomó része mérgező az ember számára.
A laborban zajló vegyi folyamatok viszont általunk irányítottak. Sok valódi gyógyszer készül természetes anyagokból, növények kivonataiból is.
Ha nem tennél egyenlőségjelet a mesterséges és a tudomásos, valamint a természetes és az alternatív közé, akkor lenne értelme annak, amit írsz.
Pl. a fokhagyma antibakteriális hatása, vagy a hársfavirág forrázat megfázás esetén kifejtett jótékony hatása tudományosan is bizonyított, ettől nem lesz kevésbé természetes gyógymód.
A természetes azt jelenti, hogy mindenféle vegyi előállítás nélküli természetből nyert növényekből készül. Gyógyszerek esetében. És igen, van amikor csak ez a jó megoldás, és az is igaz, hogy más esetkben, meg a gógyszerek segítenek. Én a kettő híve vagyok.
Nem skatulyázom magam, hogy csak a "tudományos" gyógymódok, és gyógyszerek segítenek, és oda se sorolom magam, hogy csak és kizárólag a természetból nyert, adalékok nélküli gyógymódot válasszam. Mindkettőre szükség van, kiegészítik egymást.
Mit jelent az hogy természetes?
A bizonyítottan hatásos gyógymódokat soha nem nevezik alternatívnak, mindegy hogy milyen eredetű.
Alternatívnak általában a nem bizonyítottan hatásos, vagy a bizonyítottan hatástalan gyógymódokat nevezik.
Hatásos és hatástalan.
Ez igaz.
De a köznyelven írva, a természetes és egybnen hatásos gyógymódokat alternatív gyógyászatnak hívják.
feléd hogy mondják?:)
Nincs olyan hogy alternatív orvoslás.
Hatásos és hatástalan orvoslás van.
Soha nem fog kiderülni, ugyanis az összeesküvés elméleteket mindig be lehet dobni.
Persze akinek van agya, meg némi természettudományos ismerete, mondjuk odafigyelt középiskolában a kémia, fizika biológia órán az látja hogy mi a hülyeség és mi nem.
megint rátaláltam erre a fórumra,szerintem írtam is ezt már ide. A y-tube-on ha rákerestek: parlagfű hasznosítása, itt a Debreceni Egyetem docense meséli el, milyen kisérleteket végez az egyetem a parlagfűvel.
Ill. megnéztem most és ott is elég szép számba lett már hozzá komment. Kapott hideget-meleget, mindenesetre ott is írják többen, hogy rendszeres fogyasztók és meggyógyultak tőle, vagy azóta nem betegek.
Olvasva az eddigi kommenteket, véleményem az, ne zárkózzunk el az új dolgoktól, mert butaság. És ne éljünk mindenáron a "középkori, tudományosan bizonygatott dolgok, gyógyszerek" hitében.
Mindkettőre szükség van.
De az marhaság, ha "lefujjogjuk" a két tudomány ágat.
Az alternatív orvoslást, és a természetes gyógymódokat. És igen, semmi kizáró oka nincs annak, hogy ne nevezzük gyógynövénynek a parlagfüvet:)
További ajánlott fórumok:
- Parlagfű gyomnövény vagy gyógynövény?
- Mindenféle praktikák, gyógynövények, teák, stb...amik segítik a fogamzást.
- A medvehagyma a tavasz gyógynövénye
- Kutyámat behoztam a lakásba, de ígysem bírja a tűzijátékot nagyon sír hiába nyugtatom. Alvássegítő gyógynövénykapszulát adhatok neki?
- Gyógyszer vagy gyógynövény?
- Szeretnék hízni egy pár kg-ot!Tudnátok ajánlani valamilyen vitamint vagy gyógynövény készítményt, amivel eredményt is elérhetnék?