Párkapcsolatban magányosan! (beszélgetés)
Ezzel én is így vagyok, bár attól, hogy tudom, sokkal nem jutok előbbre.
Nálunk a férjemé a testi érintés, én meg kimondottan utálom az ölelgetést. Ezért néha kimondottan erőlködnöm kell, hogy "megtegyem" :)
Igazából nálunk is el kéne olvasni a férjemnek is, hátha rájönne, hogy ha csak félig-meddig van otthon lélekben, akkor az nekem édeskevés :)
Na ettől még nagyon jó férj, de lehetne sokkal jobb is :)
És ha te szerveznél valami programot, amit mindketten szerettek? Csak van ilyen :)
A férfiak általában szeretik az "ilyen" leszervezett meglepetéseket...
Nagyon jó a Gary Chapman, de szerintem elsőre a Szeretet & Tisztelet-et kellene elolvasni, mert az sokkal érthetőbb és a gyakorlatban is megvalósíthatóbb tanácsokat ad. Az alcíme: Amire a feleség leginkább vágyik, Amire a férjenek alapvető szüksége van. Legjobb lenne, ha egyszerre olvasnátok a férjeddel és meg is tudnátok beszélni.
Kitartás és sok türelem kell, hogy másképp lássátok a dolgokat, de mindenképpen meg kell próbálni a változtatást.
Ajánlom ezt a könyvet: Gary Chapman: Az öt szeretetnyelv
Segíthet. Én is ezzel dolgozom most, mert teljesen más az én és ő szeretetnyelve. Olvasd el.
pedig csak igy lehet :D ha azt mondod a parodnak, olyan egyedul erzem magam, mar szinte semmi nincs koztunk, oda kellene figyelni, akkor par napig probal a kedvedben jarni, te orulsz, aztan minden visszater a regi kerekvagasba
de ha azt mondod, olyan egyedul erzem magam, mar szinte semmi nincs koztunk, valtoztassunk ezen. uljunk le nyugiban reggel a kavehoz egyutt, ne rohanasban, kulon el, vacsinal adjuk meg a modjat, fozzunk egyutt, beszelgessunk, legyen az a mi idonk, heti egyszer, mikor mindkettonknek (es a bebiszitternek) jo, csinaljunk valami elmenos programot stb., akkor az nyilt es konkret beszed egy ferfi fele, es akkor az agyaban lesz, tervezi, megszokja ezeket a kozos programokat. es akkor maris naponta tobbszor van kettesben intimebb, meghittebb egyuttlet, raszoknak a kimozdulasra, megosztjak a tennivalokat is
A beszelgetes csak ketfelelekeppen nem vezet sehova: ha csak rebuszokban beszelunk, vagy ha a masik fel nem nyitott rank.
Vannak olyan periodusok is, amikor mindketto menekulne a masik elol, akkor csak a kivaras segit. Igaz, hogy ez veszelyes, ilyenkor jon a harmadik, vagy a teljes szetfejlodes.
En inkabb amellett vagyok, hogy egy kiados beszelgetes artani nem art. Itt sem tudjuk, hogy mi a ferfi allasponja, o hogyan eli meg ezt az idoszakot, neki most mire lenne szuksege?
Ha a kapcsolat elejen tudtak beszelgetni, kolcsonosen figyeltek egymasra, akkor jo esellyel vissza tudnak talalni egymashoz, ha viszont ezek a problemak a kapcsolat elejen is ott voltak, csak a szerelem kode elhalvanyitotta, akkor kutyabol nem lesz szalonna.
Szerintem a legtöbb ember életében vannak ilyen korszakok. Teljesen normális amit érzel. De természetesen nem jó. Mindenki azt mondja, hogy mindent meg kell beszélni, és persze ez így olyan egyszerűnek is tűnik. Csakhogy beszélgetést kezdeményezni sokszor nem is annyira egyszerű. Vannak a fejünkben gondolatok, próbáljuk elképzelni, hogy mit is gondolhat a másik, miért nem csinálja azt, amit mi kitaláltunk a fejünkben, aztán túráztatjuk magunkat, hogy biztos nem is tenné meg.. aztán jön a nyuszika effektus "b.. meg a létrádat".
Kis gyerkőc mellett ez még nehezebb, mi is várnánk a kényeztetést, a figyelmet. Fáradtak vagyunk. Lelkileg, testileg... Apuka sem feltétlenül tanult még bele a családos életbe. Nem gondolnám feltétlenül, hogy baj van, csak az összecsiszolódás nem megy zökkenőmentesen. Lesznek akik azt állítják náluk minden mindig tökéletes, hát... nem tudom. Biztos van ilyen is, de valóban, nem a közösségi oldalakon megjelenő "boldogság" az igazi.
Viszont, felismerted, hogy nem vagy boldog ebben a helyzetben, és érdemes tényleg akkor jeleket küldeni, először finoman majd konkrétan, ha nem megy. Mert sokáig - sok évig azért nem érdemes benne maradni.
Jót nevettem.
Ha azt mondod egy férfinek, hogy "tele van a szemetes, nincs időm kivinni", ebből nem az jön le neki, hogy talán kivihetné. Ugyanennyi erővel mondd azt, hogy légy szíves, vidd ki. Semmi másból nem értenek, csak vezényszavakból :)
Edesem, reggel 8-kor kavezunk, 10 perc beszelgetessel!
Megjelenes alkalomhoz illo ruhaban!
Kesest nem turok!!!
Kotelezo meglepi (kotelezo meglepi!!) Kotelezo, ha elfelejted, holnap reggel 8-kor 20 perc beszelgetest merek rad!!!
Este 6-ra legyel a parkoloban, olyan vasarlast csapunk, hogy megemlegeted!
:D
ilyen apro, kozos dolgok meg odafigyelesek teszik ki a jo kapcsolatot. mert nem az szamit, hogy unnepnapokon hol wellneszeznek kettesben, hanem hogy a hetkoznapokon, amikor melo van, gyerek van, takaritas, fozes, vasarlas, akkor is legyen egy kis osszebujas, seta, beszelgetes, oleles es sok kis apro intim gesztus
de azt hiszem, ilyesmikben is a nok tudjak vezetni a kapcsolatokat, mert bar sok figyelmes ferfi van, ha nincs nekik inspiracio, konnyen megszokassa valik a masik
hát ja, nekem 3 évembe telt, hogy rávegyem a párom, hogy jöjjön velem este sétálni amikor leviszem a kutyust. Végül annyit kellett mondanom, hogy nagyobb biztonságban érzem magam ha velem van :) amikor meg hazérünk csinálok neki habos főzött kakaót :D win-win ;)
sőt most már élvezi is, ő fogja a pórázt és okítja a kutyát :D
a ferfiaknal szerintem jobban mukodnek a konkret javaslatok, peldaul, hogy reggel igyuk meg egyutt a kavet es beszeljunk 10 percet, vacsi 8kor egy kis lazito dumcsival, szombat estenkent mozi, etterem, akarmi, kozos bevasarlasok, kotelezo apro meglepi vagy kis cetli hetfo reggel a tukron - mint mely beszelgetesek, hogy jaj, mennyire eltavolodtunk, nem beszelgetunk, nem vagyunk egyutt, valtoztatni kell, mert igy vege lesz lassan vagy gyorsan a kapcsolatnak.
egy no ha konkretan megmondja, hogyan, mit es mikor, ahhoz tudja tartani magat egy pali. de hogy o talalja ki, hogy ures lapos evek utan mitol lenne mas, az a legtobbnel meddo probalkozas :D
Jahogy úúúúgy ....
3. gyertya különösen ...
Köszi :)
További ajánlott fórumok:
- Huszonévesek! Beszélgessünk a párkapcsolatunkról, a pasinkról/pasikról és az élet nagy dolgairól!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mennyire tudja tönkre tenni egy előházaságból hozott gyerek az új párkapcsolatot?
- Nárcisztikus személyiségzavarban szenvedő férfi a párkapcsolatban
- Lefeküdtem egy párkapcsolatban élő férfival. Hogy kerüljem el a lebukást?
- Ilyenkor az ünnepek közeledtével a szingli emberek nyitottabbak a párkapcsolatokra az érzelmekre, magányosabbak, mint máskor? Mit gondoltok?