Parapetes gázüzemű vízmelegítő helyére fel lehet szerelni gázkazánt? (tudásbázis kérdés)
A helyiség a fürdőszoba lenne, 5 nm, jó huzatos ablakkal (a '70-es években épült).
Egy ismerősömnél valamivel kisebb helyiségbe is gond nélkül betette a mester, de ott kéményes van. Végül is, kémény nálam is lenne, éppen csak újjá kellene építeni, kibélelni, amire horribilis összeget mondtak.
Úgy látszik, nekem csak elvben lesz központi fűtésem:-((
Mindenkinek köszönöm a válaszokat!
...amit meg anyagi okok miatt nem tudunk bevállalni...
Ez olyan igazságtalan! Fagyjak meg, mert nem bírok sok százezret kifizetni, miközben egy meglévő és jól működő rendszert le kell rombolni? Hol itt az észszerűség?
Minden kimondottan falon kivüli kiszellőzésű gázkazán un."deflektorral" van szerelve,így kapható.
Az új gáztörvények szerint ilyen kazánokat csak-kw-tól függetlenül-olyan helyiségbe lehet felszerelni,melynek ajtaja nincs közvetlen kapcsban a lakás többi terével és abban megfelelő szellőzés van biztosítva.
Ez tutifix!!!!!
Nagyon jo meleget lehet elérni. Ez thermosztát kérdése, hogy mennyire állitod.
A miénk kombi, tehát melegvizet is ad. A viz is forró.
Ebben igazad lehet, ezért is érdekel a visszaáramlás. Viszont a parapet huzatos helyen van, tehát ez inkább csak egy kérdés, mint valós probléma. Legalább is nálunk.
A kémény nincs túl jó állapotban, a felújítása és a bélelés vállalhatatlan költségbe vinne minket.
Most konvektorral fűtünk, de nincs minden helyiségben, így meg annyira hideg van a lakásban, hogy muszáj valamit lépnünk.
Ez jól hangzik:-)) És amint láttam, talán egy kicsivel olcsóbb is, mint a kéményes. De azért még jobban is utána nézek.
Az egész azért érdekel annyira, mert azt hallottam, hogy a kéménybélelés eszméletlenül drága, és ha már itt van kiépítve a csatlakozás, meg a parapet, kár lenne az egészet szétbontani, és máshol újra építeni.
Tehát mégis létezik! Köszi!
Esetleg valaki használ parapetes gázkazánt? Nem veszélyesebb, mint a kéményes? Gondolok itt a visszaáramlásra, stb...
Még semmire nem gondoltam, csak arra vagyok kíváncsi, hogy van-e valaki, akinek hasonló butaság merült fel a fejecskéjében, aztán kiderült, hogy nem is akkora butaság:-)))
Megyek, megnézem.
Lakásfelújítás során felmerült a kérdés, hogy a régi gízüzemű vízmelegítő helyére fel lehet-e szerelni az új gázkazánt?
Vagy nem létezik paraperes gázkazán?
További ajánlott fórumok:
- Átfolyós vízmelegítővel hogyan kell folyamatos meleg vizet elérni kb. egy tusolás idejére?
- Ha albérletben élünk, kinek kell a hibás gázkazánt megszereltetni, ha az elromlik?
- Érdemes lenne-e a gázos vízmelegítés helyett villanybojlert beszereltetni?
- Megtudja valaki mondani mi a különbség a parapetes és nem parapetes gázboyler között?
- Hány vattos vízmelegítőt vegyünk egy 44m2-es gázos lakásba?
- Mika 6E zárt égésterű gázüzemű parapetes, központi fűtés