Érdemes lenne-e a gázos vízmelegítés helyett villanybojlert beszereltetni? (tudásbázis)
Gondoltam!
Ez meg nekem akkor jutott eszembe, mikor már elkültem a hozzászólást.
Nem sokat számít milyen melegre melegítjük a vizet, az elektromos vízmelegítés szinte 100%-os hatásfokú. Melegebb bojlernél egy kicsit több a sugárzási veszteség, ez igaz, de ez villanybojlernél elhanyagolható, kivéve ha keringetjük is a házban a melevizet cirkulációs szivattyúval.
A vízkö sem jelent több villamos energia fogyasztást, inkább csak kapacitás csökkenést.
Szia! Látom már sokan hozzászoltak, tulnyomó többségben a gázt dicsérik.Csak azért irok,hogy össze tudd hasonlítani.pontos adatokat fogok irni.Nekem 120 literes villanybojlerem van,éjszakai áramon.Én ugyan egyedül használom,ugyhogy nem tudom ,pl.3 személyre mennyi viz kell. De az is fontos milyen melegre melegítem a vizet. Gondolom több személyre maximumra kell melegíteni ahhoz hogy elég legyen és lehessen hozzá keverni hideg vizet. Amikor maximumon használtam, havonta 80-90 kw-ot fogyasztott.Ára 28.22Ft/kw.Mostanában csak annyira melegítem hogy ne kelljen hígitani, pont jó a hőmérséklete a fürdéshez./nem szeretem ha leforrázom a kezem amikor kinyitom a csapot/Így 40-55 KW fogy.Modjuk szoktam sporolni is. Ha csak akkor kapcsolom be éjszakára ha olyan langyosra hül hogy nem szeretek benne fürdeni, /kb 3 nap/akkor inkább csak 40 KW.
Én nem sokallom. Fontos hogy 5-6 évente vizkőtelenítsük mert akkor is többet fogyaszt.
Köszönöm a hasznos tanácsot, ezért szeretek itt lenni.
Itt mindig tanul az "ember"!
Vezérelt (éjszakai) árammal ennek kb másfélszeresébe,
nappali árammal több mint kétszeresébe kerül a melegvíz előállítása.
1 m3 gáz 130 Ft.
Ezzel 250 liter 50°C-os melegvizet lehet csinálni, ami egy napra 3-4 embernek elég.
A havi 30 m3 gázfogyasztás melegvízre reális.
Azt hiszem értem!
Csak vízmelegítésre használjátok a gázt!
Ezt honnan tudjuk, hogy a vízmelegítésre mennyi gáz ment el?
Érdekelne.
Nálunk most villanyboljer van, de visszasirom a gázbojlert. Az előző lakásban az volt. Nem ilyen vizátfolyós, hanem bojler. Sokkal egyszerűbb volt, és gazdaságosabb. Szerintem. Ha bojlert akarsz, akkor szerintem gázbojler éri meg a legjobban. Ugyanolyan, mint a villanybojler, csak gázrózsa ég benne.
valami ilyesmi volt: [link]
Körülbelül 30 köbméter gázt fogyasztunk el ketten havonta a melegvíz előállítására. Azon gondolkozom, hogy ha a mosogatáshoz nem is, de a fürdőszobába érdemes lenne-e egy villanybojlert beszereltetni. Nem tudom, hogy mennyi lenne maga a bojler, a beszerelés és, hogy takarékosabb-e az üzemeltetése.
Tapasztalatokat várnék!
Nagyon sok víz elfolyik, mire a kazán felmelegíti a vizet, és az el is jut a fürdőszobáig és a hőmérséklete is elég ingadozó...
További ajánlott fórumok:
- Melyik villanyborotva jó, milyet vegyek a páromnak?
- Milyen típusú villanybojlert ajánlanátok megvételre?
- Átfolyós vízmelegítővel hogyan kell folyamatos meleg vizet elérni kb. egy tusolás idejére?
- Parapetes gázüzemű vízmelegítő helyére fel lehet szerelni gázkazánt?
- Klímát szeretnék beszereltetni itthon. Van egy 4 hónapos kislányom. Mit gondoltok?
- Mennyi időbe telik, hogy egy gázzal működö vizmelegítőt villanyboylerre cseréljen a szakember? Hogy zajlik?