Klímát szeretnék beszereltetni itthon. Van egy 4 hónapos kislányom. Mit gondoltok? (tudásbázis)
Én is tavaly felszereltettem (zárószinten lakunk),akkor volt a legkisebb gyerek 8 hónapos.Az első használatnál picit elszúrtam a tapasztalatlanságom miatt,másnapra letaknyosodott,belázasodott a kicsi.
Azóta már úgy csinálom én is,hogy nem állítom túl kicsi hőmérsékletre,és amíg megy,inkább kimegyünk a szobából.Ha éjszaka be van kapcsolva,az ablak felé, fölfele irányítom a levegőt.
Én rádióban hallottam,hogy nem egészséges a felnőttnek sem!!Tehát akkor a picinek sem!!
Állítólag homloküreg és tüdő gyulladást okozhat!!!
De én csak hallottam nem tudom!
Csak arra kell figyelni, hogy bent huvos van, kint meg hoseg, aztan a kocsiban megint huvos....
Igy szoktak megfazni a picik, de ha vigyaztok, akkor semmi gond.
Szia! Az én férjem klímákat szerel. Nekem van két gyerkőcöm 3 és 1 évesek, és van klímánk is. Lehet a gyerekek mellet használni. Ha rám hallgattok akkor inverteres készüléket vesztek és kizárólag szakkereskedésben vagy zöldkártyával rendelkező hűtéstechnikával foglalkozó szakembertől. Mivel nagyon nem minegy milyen teljesítményű készülékre van szükségetek. A komoly szerelő csakis helyszíni szemle után ad bármilyen árajánlatot ill. tanácsot. Az inverteres készülék drágább, mint a másik, de sokkal gazdaságosabb az üzemeltetése ill. a baba miatt is fontos hisz ez a készülék nem úgy hűti a teret, hogy ki be kapcsol hanem folyamatosan üzemel és egyenletes hőmérsékletet tart. Úgy kell felszerelni, hogy a levegőmozgás ne bántsa az embert, tehát pl. ne az ágyra vagy a nappali ülőgarnitúrájára fújja a levegőt.
Mindig ésszel kell használni a gépet. A kinti hőmérséklethez viszonyítva csak 5-6 fokkal állítsátok hűvösebbre. Tehát ha kint 35 fok van akkor ne akarjatok bent 18-20 fokot mert abból lesz a megfázás ahogy ki-be mászkálsz a lakásból.
A jó szerelő figyelembe vehet a felmérés során olyat pl., hogy hány személy tartózkodik általában a hűtendő helyiségben, milyen fekvésű, mekkora ablak van, milyen tető van fölötte, üzemel-e a helyiségben TV, számítógép (hőt termelnek) stb.
Szóval oda akarok kilyukadni, hogy ez a dolog nem úgy működik, hogy bemegyek a bótba oszt veszek. Egy megfelelően kiválasztott készülék komfortosabbá teheti az életet, de az elméretezett, rossz minőségű klímával csak a gond lesz.
szia!
nekem nincs babám,csak kondim,meg két kutyusom akik pollen allergiával küzködnek,és hajlamosak a fülfájásra.Tudom,hogy nem ugyanaz,mint egy bébi,de talán a megldás eked is jól jöhet.
Olyan légkodit vegyetek,ami szűri a poratkákat,és nyigodtan hűtsd le a szobát klimával,csak amig megy a klima,addig hozd ki a babát,ha eléri az optimáli 22fokot a soba,akkor már szerintem berakhatod a finom hűvös szobába.Attól fázunk meg,hogy folyamtosan keveri működés közben a kondi a levegőt,gyakorlatilag állandó huzatban vagy.De ha kikapcsolod,és csak a hideg szoba marad,az már nem ártalmas szerintem:)
Panel épület legfelső emeletén lakunk. Amikor kánikula van kint, a lakásban 30 fok alá nem megy a hőmérséklet még éjjel sem. Máris 25,5 fok van. Én elég érzékeny vagyok a klímára, sokszor begyulladt már a szemem, arcüreggyulladásom is lett. Talán attól. A lányomnak nem akarok rosszat, de azt sem, hogy hetekig ne tudjon egy jót aludni, annyira meleg van.
Ha valaki hasonló cipőben jár, ossza meg velem a tapasztalatait! Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Mit gondoltok az olyan férfiról, aki választás elé állítja a nőt, hogy ha nem veteti el a gyereket akkor elhagyja?
- Mit gondoltok a muszlim nőkröl?
- Melyik nevet adjam a kislányomnak? Nina vagy Ivana?
- 4 éves múlt a kislányom, s ott akar aludni ebéd után az oviban
- Mit gondoltok azokról akiket férjük, párjuk szeretőjük tart el?
- Lehet-e a már beszerelt klímát költözés miatt, újra beszereltetni?