A szennateával nagyon vigyázni kell. Nagyon kicsi adagban adható, mert akár szívproblémákat is okozhat, amellett, hogy rossz adagolás esetén csak a víz nagy részét hajtja ki. Egyébként hozzá lehet szokni és akkor már nem olyan hatásos.
Bocsi, hogy ezt írom, de én a kutyusommal szenvedek hasonló problémával. Neki is parafinolajat ajánlottak, és állandóra, vagyis minden nap kell adnom neki.
Nem tudom mennyit, valószínű kicsitől a nagy felé hadadtak... Görcsei most is vannak! Nem is a betegség okoz fájdalmat szerintünk, hanem maga a bélfájdalom az állandó erőlködés-székrekedés miatt! Mindenképp ki lesz próbálva! Viszont azt olvastam, hogy kell mellette A-vitamint szedni! Erről tud valaki valamit?
Édesapám betegség miatt nagyfokú székrekedésben szenved. Sokadik próbálkozás után sem nagy a siker. Ma az orvos parafin olajat ajánlott, reggel éhgyomorra 1 evőkanálnyit! Próbálta már valaki? Mit tudtok tanácsolni?
Túl vagyunk már a glicerines kúpon, pezsgő kúpon, laevolacon, guttalaxon, egyéb tablettákon!