Paleolit életmód január 3-tól (beszélgetés)
Egy régebb óta paleozó társunk "csak látogató" nick nevű hölgy most állított össze egy kezdőknek való összefoglalót. Amennyiben valakit érdekel: [link]
Segítség kezdő paleósoknak/mankó
Sziasztok,
Én kb 1 hete paleozok. Az ok nálam a pollenallergia, gyakori megfázások és folyamatos fáradtság volt. Plusz számomra eléggé hihető és alátámasztott a teória, úgyhogy gondoltam adok neki egy esélyt... Mivel én nem akartam fogyni (163/52 voltam január elején), a kaja mennyiséget nem korlátoztam, csak kiiktattam a lisztes-cukros, tejes és hüvelyes dolgokat. Utóbbi volt a legnehezebb. Az elmúlt 1 hétben amiket ettem: sok husi (csirke, tarja, oldalas - szóval a zsírosabbak is); tonhal, máj; salik (vegyes, mindig más: káposzta, répa, jégsali, zeller, ruccola, stb); gyümölcs: gránátalma, alma, saját magam által facsart narancslé,; tojás, gomba, olajos magok: dió, mandula, kesudió, törökmogyoró. Sajtot nem hagytam el. Amik eddig feltűntek: jóval kevésbé vagyok éhes, egyszerre jóval kevesebbet bírok enni. Nem kívánom egyáltalán a tiltólistás dolgokat. És mindamellett, hogy nem korlátoztam a kaja mennyiséget, fogytam 1.5 kilót. Gondolom amiatt, hogy nincs édesség, így a vércukorszintemet a szervezetem a zsírbontásból tartja fenn. Amire még kíváncsi vagyok, hogy mennyire fog az izomzatomon meglátszani a sok fehérjés étrend. Aggályaim: koleszterinszint (az a furi, hogy arégi, sok szénhidrátos - kevés husis étrendem mellett is magas volt!), húgysav felhalmozódás. Erről Ti tudtok valamit?
sziasztok!
pajzsmirigy betegséget diagnosztizáltak nálam, és a paleolit étrendet javasolták.
nem tudjátok, hogy honnan lehetne rendelni ilyen ebédet minden napra?
köszönöm
A cukorbetegségre nagyon klassz a paleo. Én is így figyeltem fel rá: a páromnak lett 2-es típusú cukorbetegsége, és majdnem bediliztem, hogy a napi 150 g szénhidrátot hogyan tartsuk be, amikor MINDENBEN van cukor meg liszt meg szénhidrát. Akkor fedeztem fel, hogy a kolbászba is tesznek cukrot!!
Norbi kenyeret veszek, ha már nagyon nincs kedvem paleo kenyereket sütögetni, de egyébként full paleo. Túrót azt néha eszünk, sajtot szeretjük, de ennyi. A kávéba én tejet teszek változatlanul, de az kb. egy evőkanálnyi mennyiség, nem sikerült még helyettesíteni.
Azért a pelo kajában is kell számolni a szénhidrátot, mert gyümölcsben, magokban is van, de azért jobb ez a fajta étkezés.
Sziasztok!
Tudtok olyan étteremről, ahonnan paleo ételt lehet rendelni?
Olyasmire gondoltam mint a Food-expresz.
Jó család!!!! :-)))) A totál dagadt és cukorbeteg sógornőm szerint én tönkreteszem magam, és mindent elkövet, hogy kenyeret, krumplit és sütiket tömködjön belém. Néha nem értem az embereket...
Kinéztem a kertbe, és láttam, hogy kinyílt a tujabokor alatt a sárga téltemető virág!!! :-))) Akkor most már jönnie kell a tavasznak!
szia! Üdv köztünk, örülünk Neked! :-)
Ügyi vagy, csak így tovább! :-)))
Ha lesz egy kis időd, leírnád, hogy miket eszel!? Persze, csak ha kedved is van hozzá!:-)
Puszi
Sziasztok!
Bocsi, hogy eltűntem és nem írtam, de beteg voltam, így nem volt nagyon kedvem az írogatáshoz, de azért olvasgattalak ám benneteket :-)))
Elmúlt 1 hétben sajna nem igen tudtam betartani a dolgokat, nem is vagyok büszke rá, de újra vissza a régi kerékvágásba :-))))
Látom mindenki szépen halad, csak így tovább csajszik! :-))))
Szép napot!
Puszi
Sziasztok lányok!
Nem írtok mostanában! Mindenki paleózik lelkesen?
További ajánlott fórumok:
- Január 12-től életmódváltás
- Paleolit életmód-avagy az étrend és a testi-lelki egészség kapcsolata
- Negatív tapasztalatok a vegetáriánus vagy a paleolit étrenddel
- 2014. januártól életmódváltás - Csatlakozz te is!
- Norbi vagy paleolit? Melyik hatásosabb és miért?
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom