Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Pajzsmirigygyógyszer és terhesség fórum

Pajzsmirigygyógyszer és terhesség (beszélgetős fórum)

15. Dagi21 (válaszként erre: 14. - Mytusz)
2013. júl. 3. 17:20
Igen
14. Mytusz
2013. jún. 29. 22:11
Értem, akkor nálad is nőtt a dózis...
13. Dagi21
2013. jún. 27. 23:24
Szia.Nekem pajzsmirigy alulmukodesem van.Letrox 50 et szedtem terhesseg elott csak egy felet es most terhesseg alatt egy felet reggel es egy felet este.
12. Mytusz
2013. jún. 27. 21:43

Köszi nektek is!

Úgy látom, erről eléggé eltérő vélemények vannak, más orvosi gyakorlatok. Mindenesetre legközelebb én fogom kérni a vizsgálatot, ha az orvos nem.

11. spinneli (válaszként erre: 1. - Mytusz)
2013. jún. 27. 11:50

Sajnálom az elvesztett babát.

Nekem, ahogy pozitív lett a teszt, rögtön emelték az adagot-azóta, a terhesség alatt is folyamatos kontroll, TSH értéktől függően emelés van.

2013. jún. 27. 11:30
Szia!Nekem előző terhességemnél derült ki, hogy alul működik a pajzsmirigyem és kaptam is rá 16 hetesen gyógyszert, ezután rendszeresen kontrollálták hol 4 hetente hol 2 havonta a hormonszintet és változtatták a gyógyszeradagot. Most ismét kismami vagyok és az endokrinológusom azonnal hívtam amikor kiderült, hogy kismama vagyok, és egyből mondta a vérvételt, kiderült túl sokat szedek (2,5 tbl) ezt lecsökkentette 2 tbl-ra és 5 hét múlva megint vérvétel majd mivel még mindig magas volt lementünk 1 tbl-ra és ismét 5 hét múlva kontroll, most pedig már lecsökkent fél tbl-ra (27 hetes vagyok) és mivel utoljára jó volt a szintem 2 hó múlva kontroll szóval elég sűrűn nézik mert nem jó a babának sem az aul sem a túl működő pajzsmirigy. Szóval szerintem keress más orvost aki jobba odafigyel ere mert nekem a két terhesség között is sűrűben voltak vérvételek míg be nem állt szépen minden!!
2013. jún. 27. 10:05
Köszönöm szépen nektek is!
2013. jún. 27. 06:42
Szia! Én 20 hetes terhes vagyok,alulműködik a pajzsmirigyem. Euthyroxot szedek,és 4 hetente nézik a Tsh. Nekem nem kellett a gyógyszert változtatni,jó maradt eddig az értékem. Sajnálom ami történt !
7. vikucka (válaszként erre: 4. - Mytusz)
2013. jún. 26. 22:59

nekem alulműködik. Még hivatalosan nem voltam terhes, elmentem endokrinológushoz, mondtam neki, hogy valszeg terhes vagyok, kellene beutaló. Szerencsére az értékeim jók voltak, utána 7 héttel néztek , akkor is jók voltak, aztán 8 hétre rá, akkor megszaladt (3,6 volt a tsh-m) és ott emeltek a gyógyszer adagomon.

Áprilisban nézték utoljára és akkor lement szépen 0,93-ra, azóta jó.

Most vagyok a 36. hétben.

Egyébként a háziorvos is ad beutalót, vagy a nőgyógyász pm. vérvételre terhesség gyanúja esetén.

2013. jún. 26. 22:52
ha alulműködik, emelik az adagot a terhesség alatt, nekem legalábbis így volt
5. Mytusz (válaszként erre: 3. - Makoska+2)
2013. jún. 26. 22:41

Úgy tudom, a lombikosoknál protokollból nézi azonnal az intézmény, ahol a beültetés volt.

Viszont ezek szerint akkor tényleg lehetséges változás a pmértékben...

Köszönöm a válaszokat!

4. Mytusz (válaszként erre: 2. - 6b006fc769)
2013. jún. 26. 22:38

Igen, a nőgyógyászom tudott erről, a háziorvosom is, mert időnként ő írja fel a gyógyszert.

Korán elvesztettem a babát (8. hét), addig nem volt erre irányuló vizgálat.

3. makoska+2 (válaszként erre: 1. - Mytusz)
2013. jún. 26. 22:38

Szia! Lombikos vagyok, és alulműködésem van, az első vérvételkor nézték rögtön (4 hetes terhesen), mert akkor normális, hogy megszalad a TSH, emelni kellett az adagot, a 4-5. hónapig havonta-kéthavonta nézték és sokat kellett variálni, azóta kb. beállt.

Én valahogy úgy tudom, hogy az alulműködéssel nehezebb teherbe esni, a túlműködéssel könnyebb elvetélni, és a TSH-t 1-2 körül kellene tartani ideálisan, bár a lényeg a T3 és T4, amíg azzal nincs nagy gond, addig talán OK a dolog.

2. 6b006fc769 (válaszként erre: 1. - Mytusz)
2013. jún. 26. 22:32

Szia!

Nekem hirtelen két ismerősöm is van, aki gyógyszert szed a pajzsmirigyére és babát vár. Mindkettő túl van a 20. héten, jól vannak.

Nem akarok hülyeséget írni, így nem tudom, milyen sűrűn, de az biztos, hogy folyamatosan figyeli a doki a hormonszintet.

Egyiküknek a háziorvosa, másiknak a nőgyógyásza fektet különös hangsúlyt erre. A terhesgondozó orvosod és/vagy háziorvosod teljes körűen tájékoztattad? Mert ha igen, akkor sajnos orvost kellene váltani. Mert - szvsz - ha valakinek pajzsmirigybetegsége van, akkor nagyon figyelni kell a terhesség esetén az értékeket, ugyanis változtathat rajta a terhesség.

2013. jún. 26. 22:24

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy pajzsmirigyprobléma esetén volt-e közületek olyan, akinek teherbe eséskor abba kellett hagynia a pmgyógyszert, vagy módosítani az adagolást.

És egyáltalán, mikor néztek pmértékeket a terhesség alatt?

Nekem nem néztek, gondolom, nem rutineljárás, a gyógyszeremet szedtem, de a babát elvesztettem. Nem biztos, hogy emiatt... csak keresem az okokat. Bár tudom, biztos válasz nem lesz.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook