Terhesség és rossz pajzsmirigy működés (beszélgetős fórum)
Szia
először is részvétem, másodszor pedig ne törődj az értékekkel, nekem is ugyanez a problémám, sose tudtam mi a jó érték, szedtem az előírt gyógyszert és úgy voltam vele hogy ha én jól érzem magam és fogyok, akkor jól vagyok, szerintem sok minden agyban dől el! Ez a görcsös "mennyi az annyi", "mekkora érték alatt lehet csak baba", stb... csak ront a dolgokon.
Lényeg a lényeg, terhes lettem nem tudom milyen értékkel, kaptam progeszteron pótlást első 13 hétben és minden rendben volt, előtte 2x vetéltem.
Ja és társult a pm mellé egy IR is, arra is szedtem gyógyszert+diéta...
Most nem szedek gyógyszert szülés óta, viszont sportolok és odafigyelek mit eszek, szerintem nincs is szükségem másra, majd elmegyek vv-re, de nem számítok rossz értékekre.
Most nem kérdeztem, mert most nem szeretnék babát. Azt persze tudom, hogy az 5 még mindig sok és gondolom veszélyes is, és nem akarok megint bajt.
Neked mennyi idő alatt állította be a gyógyszer?
És mennyi volt illletve mennyi lett a tsh-d?
Sajnos nem rég elvesztettem egy babát, mint kiderült a tsh eredményemből, hogy a pajzsmirigy rossz működése miatt. Azóta szedek rágyógyszert, de sajnos az elmúlt három hónap alatt, még mindig nem ment le normál értékre (a tsh-m 7,55 volt most 5:( )
Arra lennék kíváncsi, hogy ha teherbe esnék megint, akkor lehet még valamit tenni, hogy nem legyen baja a babának vagy megint el kell vesztenem?
További ajánlott fórumok:
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Pajzsmirigy túlmüködés terhesség alatt
- Kezdődő pajzsmirigy túlműködés és kezdődő PCO?
- Nagyon kevés pajzsmirigy hormon és terhesség; Ki tud erről valamit?
- Milyen tünetekkel jár a pajzsmirigy rossz működése?
- Terhesség alatt rossz pajzsmirigyérték