Pajzsmirigy jódizotóp kezelése tb támogatott? (tudásbázis)
Ezt mi sajnos nem tudhatjuk.
Az én pajzsmirigy műtétem ingyenes volt, de van itt olyan, aki fizetett érte, mert maszekhoz járt és talán ezt is akarta?
És kérdezted tőle, hogy ingyenes e?
Ezt azért előre tisztázd, attól függetlenül, hogy a Honvéd kórházban ingyenes.
Sajnos a gyógyszer csak átmeneti segítséget nyújt. Valóban csökkenti a pajzsmirigy túlműködését, de általában csak időlegesen és utána mindenképp kell valami végleges megoldás (jódizotóp kezelés vagy műtét).
Én a műtétet humánusabbnak tartom, főleg fiatalabb korban. Szerintem senkinek sincs fogalma, hogy a kezelés mit tesz hosszútávon az emberi szervezettel, így ha még nincs baba, akkor inkább műtét legyen.
Nekem egyébként a műtétet javasolták, fel sem merült a kezelés, de ha ajánlották volna, akkor is inkább a műtétet választottam volna.
TB támogatott, ahogy az összes pajzsmiriggyel kapcsolatos vizsgálat, gyógyszer, kezelés, műtét is.
Gondolom azért kérdezed, mert maszekdokihoz jársz, ugye?
Miért kell a kezelés? A gyógyszer nem elég? Hány éves vagy? Egy műtéttel nem járnál jobban?
Azt mondták, hogy ezzel tudnák a túlműködést szabályozni?
Én úgy tudom, így öli a pajzsmirigyet, gyógyszert szoktak alkalmazni túlműködés ellen.
A gyógyszer mellett megpróbálhatod Szabó György teáját is. Többeknek segített már.
Jobbulást!
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Szerintetek pajzsmirigy alulműködésre jó a jódtabletta?
- Ki mit tud a pajzsmirigytúltengésről-és kezeléséről?
- Hogyan zajlik pajzsmirígy ráknál műtét után a jódizotópos kezelés?