Hogyan zajlik pajzsmirígy ráknál műtét után a jódizotópos kezelés? (tudásbázis)
szia!
Nekem több mint 10 éve volt pajzsmirigyrákom. A műtét után 2 hónapig nem adtak pm gyógyszert az első izotópkezelésig. A kezelés alatt 5 napig karanténban voltunk, az első nap kapszula formájában kellett bevenni a jódizotópot. Sok folyadékot kell inni. Mellékhatásként csak enyhe émelygés és fáradtság volt. Ritka hogy elég egy kezelés a többségnek 2 kell. Nekem a második fél év múlva volt. Akkor a 4. napon szintigráfiával megvizsgáltak, hogy biztos kipusztult-e a maradék pm. Utána nekem is 2 hétig kerülni kellett az embereket.
Szia!
Nekem ugyan nem volt daganat,"csak" túlműködés göb nélkül,ezért kezeltek jód izotóppal.
(elég régen is volt már,de nem hiszem,hogy sokat változott volna azóta)
Hétfőn reggel be kellett feküdnöm a kórházba,elvégeztek néhány vizsgálatot (semmi extra,csak vérvétel,pm ultrahang és feltettek egy csomó kérdést),amik alapján kiszámították,milyen adagot kell kapnom az izotópból-
Kedden kb 3cl "anyagot" kellett meginnom,és ezzel vége is volt a kezelésnek.
Péntekig karanténban voltam,még az ennivalót is csak átadták egy ablakon keresztül.
Hazafelé csak személyautóval lehetett jönni (tömegközlekedést a sugárzás veszély miatt nem engedték) 2 hétig kerülnöm kellett még utána az embereket,különös tekintettel a gyerekekre,kismamákra,idősekre.
A kezelés után a kórházban minden nap mérték a (ki)sugárzásomat.
Kb ennyi volt Vácon ezelőtt 16 évvel
További ajánlott fórumok:
- Azokat várom eszmecserére, akiknek pajzsmirigy alulmüködésük van, gyógyszert szednek, és akármit csinálnak nem tudnak fogyni
- Fogyókúra pajzsmirigy-alulműködéssel
- PCO, IR, pajzsmirigy működési zavarok - győzzük le az akadályokat!
- Izotóp kezelés pajzsmirigybetegségnél
- Ki mit tud a pajzsmirigytúltengésről-és kezeléséről?
- Pajzsmirigy jódizotóp kezelése tb támogatott?