Padlószőnyeget szeretnék tisztítani, gép nélkül hogyan lehet? (tudásbázis)
Szia! Alaposan porszivózd ki a szőnyeget sprolos
lehetőség: Enyhe ecetes vizet készitsél egy vödörbe és kefével jól keféld át, ott ahol foltos
többizben menjél végig, majd száritás. 3-4 óra alatt megszárad. Az ecetes viz nagyon sokmindenre ajánlatos, pl. ablaktisztitás. Nagyanyám csak ezt
használta..ablakra, szőnyxegre nagyon alkalmas és
a szőnyeg szinét nem kiveszi, hanem visszaállitja
felerősiti a szineket. az ablaknak ragyogó fénye lesz és nem lesz homályos.. A másodok lehetőség
költségesebb: Szőnyeghabbal.Alapos kiporszivozás, majd alaposan befujjuk hababal, kefével bedolgoz-
zuk a szövetbe megszárad a hab és ezt újra alaposan kiporszivózzuk. Foltosabb, vagy erősen igénybevett helyeken többször suroljuk a kefével.
Jó takaritást kivánok Üdv Néked Dioptria
Szia!
Igen, én is többet vártam. Pedig bele is sikáltam, hagytam hatni több ideig mint amit előír. Azután pedig jött a háti praktika:-)
ablakot pucolni is langyos ecetes vízzel szoktam. Nem marad mázgás és szép tiszta. Clinnel és egyéb bolti szerekkel idegölő mutatvány volt:-( Persze lehet hogy csak nekem nem vált be:-)
Szia Vera!
Amire gondolsz az a Va**sh? Én használtam textil porzsákos porszívóval. Nem lett semmi baja, használat után kiürítettem a porzsákot. De Fele annyit sem ért mint a mosogatószeres(jar) tisztítás. Ahogy az előttem hozzászóló leírta. Vödörben felhabosítottam és csak a habjával átsikáltam kefével. Ha ecetet is teszel bele attól szép fénye lesz a szőnyegnek.
További ajánlott fórumok:
- Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül?
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Mivel lehet az ezüstöt tisztítani?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Érintőképernyőt mivel lehet tisztítani?
- Pataki natúrtálat, mivel lehet ki tisztítani?