Pataki natúrtálat, mivel lehet ki tisztítani? (tudásbázis)
Pfűűűűhhh!
Foltos, és nem retkes! Mi ezzel a baj? Akinek nem tetszik, annak ott a tepsi!!!
Igazuk van a pasiknak: marha sokat tudunk feleslegesen beszélni.
Én augusztus elején kaptam. Háromszor sütöttem benne, de én rosszul vagyok attól ahogy kinéz. Beáztattam előtte és utána is, egyből kiszedtem a kaját, de valami hányinger ahogy kinéz... már nincs is kedvem főzni benne :D
De úgy látom, hogy el kell fogadnom, hogy ez ilyen.
Ööö... Miért is marad foltos?
Ha jól sejtem a fizikát, a hő kintről jön, tehát a meleg gőz jó részének befelé kellene mennie, tehát nem szabadna odaragadnia az ételnek, meg foltosnak maradnia.
Jó, tudom, ezesetben hőbehatás történik. De akkor is... Egy zománcozott, vagy épp króm edényről sem tudod 100%-ban lemosni a mosogatószert, sőt, elárulom, hogy még a mosogatógép sem képes rá. Pedig az egyáltalán nem szívja be...
én simán elmosogatom gyorsan és jól elöblítem
ha valami beleragadt, akkor sima vízzel és dörzsivel felkapirgálom és utána gyorsan mosogatószerrel elmosogatom,öblítem
:DDD
Akkor csak egyetlen ötletem van: kérj egy bevonatost is. :)
Létezik olyan cserépedény, amelyikben belül van egy fényes réteg. Viszont az megint máshogy süt, tehát sosem lesz olyan íze...
A döntés a Te kezedben van. ;)
Elméletileg igazad van. :)
Gyakorlatilag inkább nem próbáltam ki. :)
Azt azért megsúgom, hogy a mostani sütés foltjait kizárólag Te látod. ;) Legközelebb beáztatod, sütsz benne, és mire az asztalra kerül, hogy más is lássa és egyen belőle, már csak aa frissen készült étel fog látszani benne. ;)
Viszont evés után egyből szedd ki belőle a maradékot, és áztasd be az edényt. ;)
Köszönöm lányok :)
Hát én azért örülnék ha nem maradna foltos, de ha úgy marad hát úgy marad.
Az ecetet nem veszi be a kerámia?
Én mindig ugyanúgy beáztattam, mint használat előtt, akkor egész jól le lehet kapargatni róla a cuccost. És tényleg az ecet kb. az egyetlen, amivel tisztíthatod. Ráadásul segít a zsíroldásban is, fetőtlenít is. :)
Amúgy minél jobban be van áztatva a natúrtál használat előtt, annál kevésbé ragad bele az étel. A lejobb az, ha egy éjszakát ázik. :)
A forrovizen es a kefen tul semmivel.
Egy ido utan aromasan fog kinezni, de az etel annal finomabb lesz benne.
Semmilyen vegyszer nem erheti!
Sima forró vízben kiáztatod, és kefével kisúrolod. Ennyi. Mosogatószert még véletlenül se használj!
Ha foltos marad, az nem baj, úgy mondják, hogy "patinás". :)
Most kaptam egy sima pataki natúrtálat, amit ma ki is próbáltam.
Azt tudom hogy minden használat előtt be kell áztatni, de mivel lehet ki tisztítani a bele sült étel foltokat, vagy ez minden használatkor foltosabb lesz?
Mivel nem mázas, így tudom mosógatószerrel nem szabad.
Köszönöm a tanácsokat!
További ajánlott fórumok:
- Mivel érdemes a mosógépet tisztítani?
- Algás vizű medencét mivel lehet tisztítani a viz leengedése nélkül?
- Hogyan és mivel lehet a legszebben ablakot tisztítani?
- Mivel lehet az ezüstöt tisztítani?
- Ajánlanátok jó általános felület lemosót nagytakarításhoz? Amivel könnyen lehet az ajtókat, konyhát, szanitert tisztítani.
- Érintőképernyőt mivel lehet tisztítani?