Pácolt pulykamell recept
A Pácolt pulykamell hozzávalói:50 dkg pulykamell
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
őrölt bors
1 dl olaj
1 dl száraz fehérbor
4 evőkanál liszt
1/2 citrom leve
2 db tojás
1 tk.reszelt gyömbér
1 tyúkhúsleves kocka
olaj a sütéshez
A Pácolt pulykamell elkészítési módja:
Az olajat, citromlevet, szójaszószt, bort, borsot, gyömbért és a zúzott fokhagymát összekeverjük, majd meglangyosítjuk és belemorzsoljuk a húsleveskockát A pulykamellet kis szeletekre vágjuk, mély tálban egymásra rétegezzük, miközben a sorokat a páclével leöntjük. Befedjük és hűtőszekrényben legalább egy napig érleljük. A húsdarabokat néhányszor megforgatjuk, hogy a páclé mindenhol érje A léből kiszedett húsdarabokat még nedvesen lisztbe mártjuk, majd a felvert tojásba forgatjuk, és ismét belisztezzük A pácolás után megmaradt levet összekeverjük a megmaradt tojással, hozzáadjuk a megmaradt lisztet A szokásosnál kissé sűrűbb palacsintatészta-masszát keverünk belőle 10 percig állni hagyjuk, közben bő olajat forrósítunk A lisztes pulykamell szeleteket megmártjuk a tésztában, majd a forró olajban mindkét oldalát szép sárgásbarnára sütjük A felesleges olajat lecsöpögtetjük. Köretnek kukoricás rizs vagy rizi-bizi, párolt zöldség, esetleg burgonyapüré illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. febr. 8. 20:27
A pácolt pulykamell elkészítési módja és hozzávalói.