Kókuszcsiga recept
A Kókuszcsiga hozzávalói:12 dkg porcukor
50 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
1 csomag szalakáli
1 dl tej
25 dkg Ráma
töltelék:
30 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
A Kókuszcsiga elkészítési módja:
A tejet kis lábasban meglangyosítjuk és elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha Ramával, a tojások sárgájával és a porcukorral mély tálban összegyúrjuk, a tejes szalalkálit hozzáadjuk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd kanalanként a porcukrot és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk, és meglisztezett gyúródeszkán egyenként kinyújtjuk, hogy 3 milliméter vastag téglalapokat kapjunk. Ezután a kókuszos töltelékkel megkenjük, és föltekerjük. A tekercseket éles késsel 1 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott kis csigákat Ramával kikent és liszttel beszórt tepsire fektetjük. A sütőt kb. 150 °C előmelegítjük. A sütemény kb. 15 perc alatt sül meg szép rózsaszínűre, de vigyázzunk, nehogy megégjen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. febr. 6. 22:25
A kókuszcsiga elkészítési módja és hozzávalói.