Figyelem! Nincs a böngésződben engedélyezve a JavaScript futtatása, enélkül a honlapunk több fontos funkciója használhatatlan lesz számodra (köztük olyan fontos részek is, mint amilyen a Menüben navigálás, Keresés, a Bejelentkezés, illetve egyéb interakciók. A JavaScriptet a böngésződ beállításai között engedélyezheted.
Özvegyi nyugdíj árva jogán jár-e, ha az egyik gyerek befejezte tanulmányait? (tudásbázis)
Szia ! Csak akkor jár ,ha tartósan beteg a gyermek . Nekem is lejárt az özvegyi ,mikor már nem volt igazolt a tartós betegség.
Igen, ott tudják. És tényleg az a biztos.
Ez nekem is különös,de a korábbi talált linken együtt emlitik
Itt is arro van szó, ha nem tudja magát és árván maradt gyermekét "normális" szinten eltartani
[link]
Itt meg teljesen külön tárgyalja
[link]
Le kell emilezni vagy telefonozni a nyugdíj intézettel, az a biztos
Özvegyi nyugdíj árva jogán, az nyilván összefügg az árvaellátással.Csak nem tudom ha egy gyerek tanul már csak akkor jár-e.
Özvegyi nyugdíj árva jogán, az nyilván összefügg az árvaellátással.Csak nem tudom ha egy gyerek tanul már csak akkor jár-e.
Nem vagyok biztos benne, de én úgy tudom, egy dolog az özvegyi nyugdíj, és másik dolog az árvaellátás.
De ezt a nyugdíjintézet (a legközelebbi járási vagy milyen) illetékes ügyintézője telefonon is elmagyarázza.
Akár a nyomtatvány letöltését is elmondja, vagy küld postán.
Köszönöm a biztatást, meg fogom próbálni.:)
Az én értelmezésemben jár még.
Írd meg hogy tévedtél, mert elbújt az ebadta és elfelejtkeztél róla :)
Lényeg, irj egy szimpla levelet, ne magyarázkódj, hogy kéred megújítani, mellékeled ami papir kell
Ez azt jelentené, hogy egyb gyerekre után is jár az özvegyi nyugdíj?Basszus én meg azt hittem, hogy nem, és visszamondtam.
Tehát egy gyerek még tanul.
" Ha már egyetlen (az elhunyt jogán korábban árvaellátásra jogosult) gyermeket sem illet meg árvaellátás, akkor az árvaellátásra jogosult gyermekek tartása címén feléledt "rendes" özvegyi nyugdíjra való jogosultság megszűnik.
[link]
Esetedben még egy gyerek tanul és jogosult az árvaellátásra, ezért te is az özvegyire
De itt is kihámozhatod
[link]
Ha az egyik gyerek már nem tanul, visza kell mondani az özvegyi nyugdíjat?
További ajánlott fórumok: