Hol/hogyan kell a TB-t intéznem, ha befejeztem az egyetemi tanulmányaimat? (tudásbázis)
Ügyvezető voltál bérezéssel?
Akor kellett volna fizetned
Egyszerű beltag egyszemélyes + kültag bt esetén alkalmazott nem lehet.
Jövedelemet kifizetést vettél fel?
Akkor tb is fizetned kellett
Be kell menned a NAV-hoz kitölteni eg papirt és fizetned 6500 körüli pénzt/vagy elhelyezkedned , hamár egyetem/
Amikor a fiam másfél éve befejezte a fősulit, nem kapott azonnal munkát, de a TB a tanulás után még egy darabig rendezve volt, úgy emlékszem október végéig talán. Utána naponta x forintnyit kellett volna fizetnie, havi talán 6.600-at, de végül menet közben elkezdett dolgozni.
Érdemes utánanézni, hogy neked mi az előnyösebb, mert a vállalkozóknak szerintem jóval több a TB akár van bevétel, akár nincs. Ha van könyvelőtök, akkor ezt ő meg tudja mondani, hogy mit kell csinálni, de a NAV-on keresztül bonyolódik, ez tutifix.
Munkaügyibe mindenképp menj be, vannak vállalkozói támogatások is.
Ha nem lennél vállalkozó, akkor viszont a helyi önkormányzatnál fizetnék helyetted a TB-t, persze ennek vannak feltételei.
Annak idején, én egyből mentem a munkanélkülibe bejelentkezni, mivel kis naívan azt hittem, hogy akkor biztosított leszek... Mondták, hogy nem, mivel nem volt keresetem eddig!
Akkor úgy mondták, hogy az APEH-be kell menni és ott kapsz csekket, amit magadnak kell fizetni, saját magad után ugye :) Ez már 4 éve volt! Nem tudom, máshol is így van-e!
Nemrég fejeztem be az egyetemet, de annyira béna vagyok ezekben az ügyekben, hogy szeretnék egy kis segítséget kérni.
Hová kell fordulnom, hol kell bejelentenem, hogy megszűnt a TB támogatottságom, hogyan tudom magamnak befizetni??
Illetve van egy Bt-nk a párommal, én vagyok a beltag, de nem nagyon van vele dolgom/dolgunk, csak néha használjuk, ha olyan munkát kap, aminél számlát kell adnia...
Valahol azt olvastam, ez is TB támogatottságot adhat...de ezt már végképpen nem értem..:D
További ajánlott fórumok:
- Szeretnék Bibliát tanulmányozni Jehova tanúival
- Támogatnád a gyermeked tanulmányaid, ha olyan egyetemi szakra menne, amivel semmire sem megy?
- Mi a véleményed azokról a anyákról, akik szülés után is folytatják elkezdett tanulmányaikat? (Ezért kénytelenek néha elmenni a baba mellől.)
- Untatnak a gyerek tanulmányairól, versenyeiről, sulijáról...
- Önéletrajzban a főiskolai tanulmányt érdemes feltüntetni, ha az nem szükséges az álláshoz? Lehet hátrány?
- Özvegyi nyugdíj árva jogán jár-e, ha az egyik gyerek befejezte tanulmányait?