Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Övsömör mikor kezd el javulni gyógyszeres kezelés mellett? fórum

Övsömör mikor kezd el javulni gyógyszeres kezelés mellett? (tudásbázis kérdés)

2022. jún. 17. 08:10

Bocsánat. Még egy kérdés! Az normális hogy a Telviran legutolsó szemekor még előjött egészen máshol, persze fájdalommal (a térdemen?? úgy hogy eddig a csípőmön volt)?

Köszönöm szépen!!

27. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 26. - Charlize)
2022. jún. 16. 21:23
Ez igaz és ki tudja mit okoz annál akinek nincs toppon a szervezete..
26. Charlize (válaszként erre: 25. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 16. 20:46
Hááát, igazából nem hiszem, hogy veszélyes az MRI, csak laikusként tippeltem, mert annyira egymás után jöttek a dolgok. Mondjuk nagyon erős mágneses tér, az biztos.
25. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 24. - Charlize)
2022. jún. 16. 20:04

Köszönömköszönöm:)

Nem is tudtam hogy az MRI veszélyes lehet, azt hittem csak a röntgen sugárzás az! Nekem is volt, mondjuk régebben, még januárban (egy óra hosszú koponya MR), de voltak oltások is, covid is, megint oltás.. de ezek még tavaly. Hát ki tudja. Ez utóbbiakra egyébként rákérdezett az orvos, hogy volt e mostanában.. de hát ugye nem most volt.

24. Charlize (válaszként erre: 19. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 16. 19:21

Én “borzongás”-ként éltem meg az ehhez hasonló érzést. Hetekig megmaradt, csökkenő mértékben.

Amiket leírtál, minden normális ebben az állapotban. Nyugi!

Nekem az övsömör előtti hónapban volt 2 db MRI vizsgálatom kb. 2 héten belül. Arra tippeltem, hogy ezek is közre játszottak abban, hogy előjött a betegség.

23. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 21. - Perzsacica)
2022. jún. 16. 17:55

Köszönöm szépen a megnyugtatást! Rám fér:)

Remélem csak a gyógyszer miatt van ma hányingerem, mert látod ebből is valami óriási komoly betegségre gondolok. Nem viccelek.

Nem tartom magam hipochondernek, szerintem mindig van alapja, de persze nem kellene mindig mindennel a legrosszabbra gondolni. Nem tudom ezen lehet e változtatni ha valaki ilyen. És így mindig rettegek:(

22. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 20. - Channa*)
2022. jún. 16. 17:49

Köszönöm szépen a biztató szavakat:)

Már egy hete kenem a rázókeverékkel:)

Sajnos ezen pörgök folyamatosan, de megpróbálok arra gondolni hogy minden nappal jobb lesz. Eddig még nem így volt, ráadásul ma bejött a hányinger is mint tünet, ez is aggaszt. Hát köszönöm azért.

21. perzsacica (válaszként erre: 19. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 16. 00:35

Még belefér. Pihenj sokat, foglald le magad, tereld el a gondolataidat. Az immungyengeség nem csak malignus betegség miatt lehet és leginkább átmeneti ha valamilyen infekcióhoz társul.

Egyik negyven fölötti ismerősömnek akkor jött ki, amikor vizsgázott és éppen válófélben volt. A sok stressz is okozhatja.

20. Channa* (válaszként erre: 19. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 15. 22:51

Szerintem ne pörögj ennyit rajta!

Az övsömör nem 2 napos betegség, így sajnos terjedhet, érzékeny lehetsz, stb.

A gyógyszertől meg rossz lehet a közérzeted, esetleg szedj probiotikumot.

Azon meg ne is agyalj, hogy súlyos betegséged lenne!

Amennyiben az övsömör miatti fájdalmad sok-sok hónapig tart, akkor lehet gyanakodni valami másra, de egyébként nem.

Holnaptól kend rázókeverékkel!

2022. jún. 15. 22:24

Sziasztok!

Megint lenne kérdésem.

Ha valaki tud segítsen légyszi!

Az normális, hogy az első tünettől (viszketés) számított tizedik napon, a Telviran 6. napja után, rosszabb a közérzetem mint eddig bármikor: ráz a hideg, fázom, nincs lázam de úgy érzem, hiper érzékeny mindenhol a bőröm és jártányi erőm nincs.

Valami nagy baj van, valami komolyabb betegség lehet, mert ugye olvasni hogy sok rosszindulatú betegség első tünete az övsömör, vagyis extrém immungyenge állapot.

Köszönöm szépen mindenkinek!

18. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 15. - Charlize)
2022. jún. 15. 17:42

Nagyon együttérzek Veled:(

Igen, elvileg a szervezetnek saját magának kell legyőznie a vírust, egyik gyógyszer sem biztos gyógymód:(

17. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 16. - Perzsacica)
2022. jún. 15. 13:06

Sajnálom hogy ennyit szenvedél! Rettenetes lehetett:(

Én 35 vagyok egyébként. Nálunk a családban idősebbeknek volt, ilyen fiatalon nem.

Azért remélem nem rákot jelez:(

Nekem nem egybefüggő, hanem kisebbek és abból van sok, napról napra jönnek elő.

Ma visszamentem az orvoshoz, azt mondta amíg tart a gyógyszer (összesen ugye 1 hét) addig még terjedhet. De ebből csak egy dobozzal lehet beszedni, többel nem. Hát nekem már csak a holnapi napom van és vége, nem tudom mi lesz ha azután is kijön:(

16. perzsacica (válaszként erre: 1. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 15. 11:40

Nekem rendkívül erős, jobb lábba sugárzó derékfájdalmam volt, amitől járni is alig tudtam. Reumatológián kezdtek kezelni de idegsebész is megnézett a nagy fájdalom miatt. Két hétig nem javult semmit a fájdalom , az egész bőröm fájt, mintha megégett volna. Ezután -2 hét múlva- jött ki a kiütés a hátamon egy kicsi tenyérnyi területen. Bőrgyógyász írt fel vírusellenes gyógyszert, amitől kicsit javult, 2 doboznyi Milgammát is beszedtem és temérdek fájdalomcsillapítót.

Nekem hónapokig nagyon fájt a helye, a járás is sokáig nehezen ment, a munkakörömet is meg kellett változtatnom. Utólag magyaráztuk a korábban lezajlott bélgyulladás következményeként. Sőt hónapok múlva is fájt a frontok idején.

Helyileg Voltaren gél, a zöld , hűtő lóbalzsam és a fekete nadálytő krém segített. Flektor tapasz ,amikor semmi más nem volt elég.Ezt kettőbe vágtam .

Azóta sok embertől hallottam , hogy túlestek rajta változóan erős fájdalommal. Vagyis mindenkinél más . Gyakori volt, hogy stresszes időszakot említettek a betegségük előtt és nemcsak idős embereken jött elő, már 40 év alattiaknál is.

2022. jún. 15. 05:50

Elvileg idegpályát kap el, ezért jönnek a hólyagok 1 területre koncentrálva, sávosan. 41 évesen jött ki rajtam. A lapockám alatt kapott el egy ideget. 4-5 napig erősödött a fájdalom levegővételkor. Először tüdőembólia gyanúval a sürgősségire küldtek. Utána kezdtek jönni a hólyagok. 2-3 nap alatt kijött az összes. A háziorvos teljesen elképedt, ilyet precíz övsömört nem látott még. Gyomor magasságban 15 cm széles “öv”-ben vastagon tele lettem hólyagokkal, de csak féloldalasan. 2 hétig alig tudtam levegőt venni, de utána is sokág éreztem a fájdalmat. A hólyagok is fájtak, utánuk rettenetes viszketés maradt vissza, hónapok alatt múlt el, ahogy a sebhelyek is.

Pokoli volt! A vírus ellenes gyógyszer nekem semmit sem ért.

14. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 11. - Channa*)
2022. jún. 15. 02:06
Köszönöm szépen!
2022. jún. 14. 23:14

Tenyérnyi,övsömörre gyanús hólyagosodás volt a derakamon,és a bőrgyógyász egyből tüdőszűrőre meg laborba küldött.Otthon olvastam utána,hogy fiatalabb embernél valami szervi bajt feltételeznek,ha kijön.

Ilyen súlyos övsömörrel nem küldtek tovább,hogy mi lehet az oka,nincs-e valami szervi bajod??

12. Nem Szendi (válaszként erre: 1. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 14. 23:09

Szerintem nem ártana, ha gyorsan el kezdenéd ezt szedni:

[link]

Én már az első két foltnál rongyoltam a patikába a Milgammáért. Plusz a patikus ajánlotta még ezt is:

[link]

(persze vannak bőrgyógyászok, akik szerint ez nem jó, mert nem levegőzik a bőröd a meszes trutyitól)

Orvos csak telefonon látott és nem volt hajlandó felírni azt, amit te kaptál. 2 hét után nagyjából okés voltam, viszont a helye sokáig látszott még, bal bordán oldalt és a hátamon, szintén baloldalon.

11. Channa* (válaszként erre: 7. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 14. 22:43

Szerintem kb. 1 hétig jöttek újabb kiütések, de nekem nagyon egy helyre koncentrálódott.

A bal oldali bordáimon volt. Amikor észre vettem, akkor kb 2 cm-es volt az átmérője és kb. tenyérnyi méretig növekedett.

Nyom nélkül elmúlt úgy 3 hét alatt.

Aggodalomra nincs okod, ez nem 2-3 napos betegség, hanem több hétig tarthat.

A lényeg, hogy vigyázz rá, és esetleg kenegethetnéd rázókeverékkel.

Ja, és aki nem volt még bárányhimlős az elkaphatja tőled;)

2022. jún. 14. 22:29
Köszönöm szépen.
9. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 6. - B24e024c70)
2022. jún. 14. 20:46

Köszönöm de már az egész netet elolvastam róla.

Arra nem találtam választ hogy meddig jönnek újak kezelés mellett.

8. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 5. - A6ae79d3b5)
2022. jún. 14. 20:43

Köszönöm szépen!

De addig még folyamatosan jönnek ki újak?! Jézusom akkor az egész testemet beteríti addigra:(

7. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 4. - Channa*)
2022. jún. 14. 20:41

Köszönöm szépen!

Neked meddig jöttek ki még újak?

6. b24e024c70 (válaszként erre: 1. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 14. 20:18
Az övsömör a bárányhimlő által okozott ideg- és bőrgyulladás. A bárányhimlőt követően a vírus élve maradhat a gerincvelő hátsó szarvában lévő érző idegsejtekben. A bőrelváltozás 2-4 hét alatt, többnyire nyomtalanul, olykor azonban hegek hátrahagyásával gyógyul. A bőrelváltozások kezelésének célja a fájdalom és gyulladás csökkentése, melyek hűtőpasztákkal, rázókeverékekkel lehetséges. B12-vitamin injekciók segíthetik a gyulladt idegek gyógyulását. A fájdalmak enyhítésére olykor erős fájdalomcsillapítókra is szükség lehet. A kiütések múltán is fennmaradó idegfájdalom esetén szteroid gyulladásgátló is adható. Amíg a vírusok élnek, a szteroid gyulladásgátlók adása természetesen ellenjavallt.Az övsömör önmagában jó prognózisú betegség. Ha más immunhiányos állapothoz társul, az alapbetegség határozza meg a betegség kimenetelét.
5. a6ae79d3b5 (válaszként erre: 1. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 14. 19:08
Három hét után jobb lesz, de arra figyelj, hogy csak tiszta pamuttal érintkezzen az adott terület.
2022. jún. 14. 18:51

Én semmit nem szedtem/kaptam és kb. 3 hét után gyógyult meg.

Amikor koronások voltunk, akkor volt ilyenünk, de az sokkal hamarabb kb. 1-2 hét alatt gyógyult.

Az 1 hét még igen kicsi idő, most még a terjedés van, aztán jön a gyógyulás.

Kitartást és gyors gyógyulást!

3. 8f1ddc2679 (válaszként erre: 2. - Globus)
2022. jún. 14. 18:01
Féloldali, de picit át is csúszott a másik oldalra is. De 90% ban féloldali nálam is.
2. globus (válaszként erre: 1. - 8f1ddc2679)
2022. jún. 14. 17:58
Övsömör mindig féloldali. Igen ritka, ha nem. Valami más lehet?
2022. jún. 14. 17:47

Sziasztok!

Egy hete kezdett viszketni egy ponton a csípőmnél, aztán kis dudor lett belőle, aztán már fájt is, körülötte is, kaptam Telvirant (800mg 5x naponta) Ötödik napja szedem. Azóta egyre több lett, minden napra, különböző helyeken.. a csípőmön sok van már, de a fenekemen is, a másik oldalon is, de a mellkasom alatt is.. egyre feljebb jön.

Meg kellett volna már állítania a gyógyszernek, nem? Nagyon aggódom.

Kinek mikor hatott a gyógyszer?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Másnak is volt így több területen? Azt olvastam legtöbbször csak egy régióban jönnek ki.

Megyek vissza természetesen az orvoshoz, de addig kikészülök teljesen. Mert egyre rosszabb.

Köszönöm szépen ha válaszoltok.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook