Ötleteket kérek műanyag ablakon maradt szigetelőcsíkmaradvány tisztításához (beszélgetés)
Remover spray leszedi a ráégett fóliát az ablakról. Neten meg lehet rendelni (minosegiablak.hu).
Nekem sikerült! a jó öreg acetonnal.)
A higgitó leszedi de óvatosan mert megmarja a műanyagot is. Ha már ráégette a nap, az már nehéz ügy.
Sziasztok!!! Nekem az ajtón maradt egy-két helyen védőfólia és csunya azt mivel tudnám leszedni?
Akkor azt rosszul építették be. :(
Szia, nálunk is hasonló a probléma. Két éve cseréltünk ablakokat, és vissza kellett hívni garanciában. Az erkélyajtó nyitásakor a felső sarok kibukik. Kulcsozta, de szerinte ennél jobban nem lehet. Úgyhogy marad a féloldalasan kiosonás, ahhoz nem kell kinyitni a sarok kieséséig.
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a segítséget. A csodaszer az acetonmentes aceton. Szép estét kívánok!
hívtál már szakembert:? mert ők imbuszkulcs segítségével be tudják állítani az ablakokat és akkor lehet hogy nem dőlne be a hideg. hátha tudnának segíteni. 5 perces művelet. :) bár aztán ki tudja mennyit kérnének el érte. :(
aceton
mi utólag rakattunk műanyag ablakot, és rajt hagytuk a szigetelő szalagot, amíg a kőműves körbepucolta a nap ráégette, próbáltuk mi is minden vacakkal ecet, cif stb.A higítóval is lejön, de vigyázni kell, mert megsárgulhat tőle.
mindjárt írok valami okosat. :)
Szia!
Idén lesz már hét éve, hogy itt lakunk, de ez a probléma később derült ki. Sajnos tudjuk, hogy összecsapott munka eredeménye az ablakunk. Azért még próbálkozom leszedni a szigetelőt.
akkor este írok ha a párom hazajön és kitalálunk valami okosat. Az ablakok újak? mert ha igen akkor bizony rosszul csinálták meg. :(
Szia Mia98!
Azért tettem az ablakra, mert sajnos nem jól szigetel az ablakunk és ezzel oldottam meg a problémát. Bármilyen ötlet jól jön.
Szia! azt mondta ők a védő matricát szedik le általában pvc higgítóval. de azt nem ajánlja mert hamar megmarja a műanyagot, csak tapasztalt kezekbe való. szerinte aceton, alkohol is leszedi ha hasonló összetételű a ragasztó rajta mint a védő csíkon. De azt kérdezi miért tettél a műanyag ablakra szivacs csíkot? hátha tud valami jobb megoldást.
Szia Mia87!
Várom válaszod, hogy a párodék mivel szedik le. Szép napot kívánok!
A nitrohiggító lehet hogy nem olyan hamar, de pl. a pvc higgító megmarja.
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi segítséget. A Cif sajnos nem jött be. Próbálkozom tovább.
A higgitókkal vigyázzatok mert valamelyik megmarja a műanyagot..
Ez az!Ezt adták a bútorboltban!
Szia! Este írok, a párom ezzel foglalkozik. hogy ők mivel szedik le..van valami spec. lötty. Ha addig legalábbis nem találsz megoldást.. :) De az aceton szerintem ugyan olyan jó.. :)
Szia ! Szerintem próbáld meg a ragasztott benzinnel vagy alkohollal lemosni .Az acetont most nem ajánlom hátha megsárgul tőle a műanyag .
Bútorboltban adtak valami lötyit.Azt mondták festék boltban lehet kapni.Nagyon klasszul lehozta anyósom szekrényéról a széles cellux maradványit.Gondolom erre is jó lenne.Majd megkérdezem neked a nevét.
Higitó csodás megoldás,kicsit erős,de lehozza,tudom én is igy jártam:-)
A műanyag ablakaimra ragasztottam szivacsos szigetelőt, de már elhasználódtak. Most le szeretném takarítani, de nem tudom mivel jön le gyorsan és szépen. Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat.
További ajánlott fórumok: