Ötletek vendégvárásra (beszélgetés)
Gondolom inkább a helyhiány okozza problémát,de ismered a vendégeidet lehet h.2 turnusban is épp úgy meglennének, addig a többiek kis aperitivvel aprósággal simán elvannak, aztán csere, a jóllakottak mehetnek kávézni sütizni és rápihenni a finomságokra:)Ha ez nem megy akkor valami kölcsön asztallal talán még le tudnál ütetni akár másik helyiségben is :) Utána úgyis összeültök!
Mindenki okosságokat írt és főleg finomakat( rántottat kihagynám) és a levest is ha nem oldod meg az ültetést:))
Kaja : lehet megpróbálkoznék 1 disznótoros jellegű kajával . hurka kolbász megvesz,,,hús előre sül otthon párolt káp szintén akár napokkal előbb is elkészülhet
,köret hagymás krumpli,délelőtt az is ok. mire jönnek a vendégek csak a hurkafélék sülnek frissen.
A rantott frissen jo. A nagyobb vendegsegben elviszi a hazigazda idejet, koszos es budos melo, ha meg folyon szelloztetni kell, meg meg is fagynak a vendegek.
Sok fele nem sultbol lehet valogatni, de csinalhatsz sajttekercset is, kaszino tojast, aszpikba is rakhatsz barmit a zoldsegekig bezarolag.
Köszönöm!
Sokat segítettetek!
Ezt nem tudtam.
Őszinte részvétem.
Nekem is kellett már párszor halotti tort tartanom,azok voltak életem legnehezebb főzései.Akkor az egyszerűségre törekedjél.
Nagyon sajnálom és kitartást.
Nekünk nem ünnep lesz ez, és nem ebéd.
Halotti tor .
Messziről nem jönnek.
Mindenki itt lakik 3 utcányira.
Nem akarok sokféle kaját, mert akkor egy hétig ehetnénk.
Akár úgy is jó. Én a sülteket sütőzacskóban sütöm mindíg. Finom és szaftos lesz.
Én ha vendégeket várnék akkor 3 dolgot készítenék biztosan. Sült csirkecomb,fasírt egyben sütve és kolbásszal felszúrt karaj.
Fóliával elválasztva 2 féle?
Mit gondoltok?
Én biztos nem panírozgatnék olajoznék annyi embernek.
És tényleg frissen az igazi.
Többször volt már,hogy 15-20 embert láttam vendégül és mindíg svédasztal volt hideg sültekkel és különféle salátákkal.
Rántott dolgokat azért nem csináltam ilyenkor,mert nem akartam,hogy a vendégek olajszagban pácolódjanak.
Sütemények terén a legjobb a zserbó,mézeskrémes stb.,egy tepsiből sok szelet süti.
Végképp elbizonytalanodtam.
Szerintetek akkor elég a sült hús, nem kell rántott?
Oké!
Ti is leírtátok, hogyan és mit készítenétek, én is leírtam, hogy anno, amikor még 10-12 fő vendégnek készítettem a vacsorát, miket is raktam az asztalra.
Majd a FI eldönti, hogy a sok javaslatból mit és hogyan készít.
Én is sorolhatnám, milyen kifogásaim lennének a svédasztalos (ülj a sarokba) vendéglátással kapcsolatban, még sem teszem, mert kinek a pap, kinek a papné.
Én is így gondolom.
Ha nem tudunk egyszerre leülni az asztalhoz, mindenképp svédasztalban és hideg ételekben gondolkodnék.
Illetve a meleg ételt kedvelőknek (ha nem vegetáriánusok) egy jó adag székelykáposztában. Az alacsony hőfokon a tűzhelyen lehet hagyni, mindenki szed belőle annyit és akkor, amikor akar.
A levest már megírta, mit tervez.
Rántott dolgokat semmiképp nem adnék, az csak frissen jó, 10 emberre ki fogja és mikor elkészíteni.
Nekem u.n. "paraszt-gyomrom" van, egy igazán jól elkészített, marhalábszár, vagy birka pörkölt, az bizony nálam nagyon jó kezdés.
Persze attól függ, hogy a meghívott vendégek is magyaros kaján nőttek-e fel, vagy csak olyan "illendőségből csipegetünk ebből-abból" szokásuk van. Nem vagyunk egyformák, és a meghívott vendégek sem. Ezért lenne még a következő fogás egy tálca sült, rántott, salátákkal, zöldségekkel. Kinek-kinek ízlése szerint.
Én csupa olyasmit csinálnék, amivel nem kell sokat bíbelődni, mikor megjöttek a vendégek. Húsok a sütőben, de akár a köretek is készülhetnek ott. Nálunk az utóbbi időben a füstölt sajttal és aszalt szilvával töltött szűzérme darabok baconnel betekerve a biztos befutó, de a vegyes zöldségágyon sült fűszeres tarja v. csirkemell darabok is népszerű - annál megvan a köret is a hússal, és mindenki szereti nálunk a tepsis krumplit is. A turnusokban etetés szerintem nem jó ötlet, én is inkább a svédasztalos verziót támogatnám, csak ott vigyázni, hogy könnyedén ehető legyen az étel, még ha az ölükben is van a tányér.
Mondjuk én vendégségben is szívesen eszem egy finom (vörösboros) marhapörköltet, de frissen kiszaggatni nokedlit bőségesen tíz főre, mikor a vendégek ott ülnek az asztal körül, szerintem, nem ideális. A turnusban étkeztetésről lásd a fentebb.
Ha nem akarsz robotolni a sütéssel, akkor egy tiramisu vagy somlói lehet jó választás.Ha meleg, akkor sült töltött alma vanília sodóval is nagyon finom lehet, és előre összekészíthető.
Persze minden attól függ, hogy mit szeretnek a vendégeid és mennyire ismered őket.
Máshol (is) nem lehet megteríteni?
Hidegtál és sültek, ahogy Lávli mondja.
Én is sütőben sült húsokat tálalnék, töltött csirkecombot, kolbásszal töltött karajt, hideg salátákkal - francia saláta, krumplisaláta, előző nap elkészítve jobban össze is érnének az ízek. Svédasztalt terítenék, gyümölcstálakkal és sajttálakkal kiegészítve.
Levest nem, ha nem tudnak leülni egy asztalhoz.
Sütés se lenne, hanem egy nagy kosár rágcsa: sajtos rúd, túrós pogi.
ÉN akkor sem. Bocs.
(nekem amúgy sem guszta az előző napos ázott cukkini.)
Igazad is van!
Ki tudja mócsingos-e.
További ajánlott fórumok:
- Otthoncsinosító kreatív ötleteket kérek, vidám, meleg fészket szeretnék
- Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
- Mit készítenél vendégváró falatoknak, ha szűkös a keret?
- Külföldi vendégvárás
- Karácsonyi vendégváró finomságokból kellenének ötletek
- Mit vegyek fel az esküvőmön a vendégvárásra?