Külföldi vendégvárás (beszélgetés)
Az étel finomsága független attól, hogy maga az étel kifinomult-e vagy sem. Használt kifejezés, értelme is van, próbáld elfogadni.
Google: kifinomult étel, több, mint 92 ezer találat, ahol mindenhol mondatban használják. Kifinomultan elkészített étel, kb, ott is ugyanennyi találat. Kifinomult konyha, ott is. :)
Kifinomult (ízléses, igényes stb.) konyha, de az étel meg finom.
Mindegy, ezen nem fogunk összeveszni.
Egyébként azt hiszem, hogy én egy francia vendéggel megkóstoltatnám a magyar konyha jellegzetességeit is. Nincs szégyellnivalónk a paprikás csirkével, halászlével, gulyáslevessel sem, ha jól el van készítve.
Lehet, hogy egy kockás abroszos csárdában jobban érezné magát, mint egy puccos étteremben.
Igen, tudom. Azért nem értettem, hogy te miért használtad az ételre a "kifinomult" szót. Erre szerintem nem ezt szoktuk mondani, hanem azt, hogy finom.
Ízlése lehet valakinek kifinomult...
Mint írtam és ezt fenntartom: a francia ÉTELEK kifinomultak.
Nem a nép, nem a marketing, az ÉTELEK.
Az első 1-2 nap inkább kísérd őket, a főbb nevezetességeket megmutatva. Így "szokják" a várost és a közlekedést is. Közben pedig kérdezz rá, hogy igénylik-e a kíséretet. Az együtt töltött 1-2 nap alatt számukra is világossá válik, hogy vállalják-e a felfedezést egyedül.
A becsapós helyekre/szolgáltatókra azért érdemes felhívni a figyelmüket, hogy ne rossz élménnyel távozzanak!
Mivel a francia konyha kifinomult, így a magyar ételek közül is a kifinomultabbakat venném elő a helyedben, semmiképpen nem a paprikás krumplit.
Vedd figyelemebe az étkezési szokásaikat, esetleges averziókat, allergiákat stb, erről előre érdeklődj!
Az első 2 napban mindenképpen kísérd őket, ez gesztusértékű. Szerezz be az anyanyelvükön 1-2 hasznos prospektust, útikönyvet a városról, nézz utána euróban az általad ajánlott helyek árainak-szintén gesztus.
Az első este vidd el őket vacsorázni egy kicsit jobb helyre, nem feltétlenül az Onyxba, de mondjuk a Bock bisztróba. A Gerbeaud teraszán is belefér egy kávémeghívás, azt nagyon fogják szeretni.
budapest látogatása céljából francia vendégeim /lányom anyósa-apósa/ érkeznek egy hetes időtartamra.
program, étel javaslatokat szeretnék, valamint véleményt arról, hogy első nap kísérjem őket utána hagyjam egyedül felfedezni budapestet, úgy hogy előtte este megbeszéljük a másnapi programot. esetleg végig kellene kísérnem őket .
szeretném hogy jól érezzék magukat a de nem szeretnék rájuk terhelni magamat.
beszélnek egy kicsit angolul én meg egy kicsit franciául
évente egyszer-kétszer szoktunk találkozni családi összejöveteleken udvariassági beszélgetésen kívül nemigazán beszélgettünk.
véleményeket , válaszokat előre is köszönöm