Ötletek anyák napjára (beszélgetés)
Szomorúan hallom, látom, tapasztalom hogy a magyar nép nem tudja hogy az Anyák napi virág a FEHÉR SZEGFŰ!!!
Elképzelem milyen édes Tücsimücsi vagy!Hadd áruljam el neked hogy az Anyák napi virág a FEHÉR SZEGFŰ!
csak ennyit akartam, üdv.
:) azt találtam ki (igaz én 21, nővérem és bátyám közel a 30-hoz), hogy csnálunk egy hármas közös képet, kinyomtatjuk A3-masba(asszem az a nagyobb mint az §4-es:D), bekereteztetjük, és azt kapja. eddig mindig virágot kapott:) biztos örülni fog neki:)
Idén teleültetem a teraszon lévő virágládáit. :-) Már tavaly is csak "foghíjasan" voltak a növényei és drágállta a kínálatot. Így biztosan tuodm, hogy egész nyáron át örömét leli majd benne. A gyerekek már alig várják :-) És mindig mi fogunk az eszébe jutni a növényekről.
Nem akarok emiatt külön topicot nyitni, de: ti mivel lepitek meg édesanyátokat?
Nekem most ötletem sincs:-(
Sziasztok
kaptam ma egy hírlevelet amitól majdnem elsírtam magam, ilyet még nem láttam. Egyedi fényképes ajándékokat hírdet a cég de mégse!!! Nagyon szép idézetek vannak a honlapon amit egy szál virág mellé bárki leírhat. Nézzétek meg, meg foktok lepődni :
[link]
A kamasz lányom tavaly a nagymamákat, s engem is egy 3dimenziós képpel lepett meg!Papír-írószer, vagy kreatív boltban lehet kész mintaíveket kapni (virágos, állatos, stb.).Csak ki kell vágni, s egymásra ragasztani a formákat!Utána keretbe lehet tenni az egészet! nagyon mutatósak, s örök emlék!
Nekünk is volt sok, így kezdődött a nagy műalkotás... :-) Ráadásul a nagyobb mintákat már a gyerekek is szívesen festegették, így jókat alkottunk. :-)
mi kisebb korunkban a bátyámmal sütöttünk Anyának szív alakú tortát:)lehet nem volt olyan szép és annyira finom,de szívből szólt és Anya örült neki.Most már virágot,szép képeslapot versikével és bonbont szokott kapni.
Ez így van, de ez a fórum most nem erről szól!
Az ötletek elég jók :) De szerintem NE csak akkor legyen fontos valaki , amikor épp a jeles nap van!!!! Számomra máskor is fontos, NEM csak azon a napon!!!
Ez de jó ötlet, úgyis van belőle jó sok :)
Én csak nagyon örülök neki.-
Amire én gondoltam, és szerintem ez is jó ajándék virágot készíteni üvegmatricával.
Van esetleg recepted is hozzá? Szívesen kipróbálnám az ötletedet.
Én szeretném készíteni, még elég pici a kisfiam.
A kiüresedett bébiételes, vagy kisebb lekváros üvegből színes mécsestartót is lehet készíteni, üvegfestékkel befesthető, drótból "akasztót" tekerni a "nyakára" és már kész is a kerti dekoráció.
Huh, annyi minden jutott most eszembe...
A kiüresedett befőttes üveget is lehet ilyen módon díszíteni, így a konyhában még használható, szép színes (pl.tésztatartó)használati tárgy lehet. :-)
Meg a klipes üveg keretet is lehet díszíteni.
Az ablakmatrica festék tökéletesen megfelel erre a célra és a gyerek is kedvére díszíthet.
A kép már nem is biztos, hogy kell bele... :-)
Ügyes kezű nagyobb gyerekek készíthetnek dekorgumiból pl. poháralátétet is.
Az én (kis)nagy fiam készített már nekem csempézett edényalátétet is.
Egy sima fa vágódeszkára (egy kis segítséggel a ragsztó keveréséhez)ráragasztgatott mozaik csempe darabkákat, és azt adta ajándékba.
Sokáig használtuk, nagyon szerettem. :-)
Nekünk az oviban a fiamék anno készítettek virágpréselést, ráragasztották egy színes karton szívre és a gyerekek rajzoltak mellé.
Bekeretezve szép emlék.
Gyertyaöntés illataromával, szárított virággal díszítve!!
Gyöngyfűzés (lánc, virág), gyöngyszövés!
Szalvétatechnika!
Lehet textilszatyorra, fadobozra, virágcserépre, stb.
A Lidl-is textil szatyor kiválóan alkalmazható díszítésre!
Akár rajzolható is rá pl. textifilccel, vagy szivaccsal nyomatkészítés-textilfestékkel!
A másik:gipszlenyomat készítése.Ez főleg akkor aranyos,amikor még picurka a gyermek.Végy egy mintát,akár bolti kiöntőt,vagy mondjuk Te is elkészítheted gyurmából.Öntsd bele a gipszet,amikor már kezd szilárdulni,nyomd bele a gyermek tenyerét....Ha képkeretben készíted el,akkor elláthatod akasztóval,a szélét pedig temperával a gyermek maga is befestheti.
Ehhez te is és a gyerkőc is kell:készíts a pöttömről egy fényképet,ragaszd egy piros,szív alakú papírra.A szélét díszítsétek ki:mondjuk termésekkel(sárgaborsó,zöldborsó,stb).Piros vékony szalagból kössél rá masnit,ami egyben akasztó is lesz.Nagymamáknak szép ajándék!
Szia!
Javasolnék neked egy-két dolgot, de kérdés az, te szeretnéd elkészíteni, vagy esetleg gyermekkel szeretnéd csináltatni??
Saját készítésű bonbon,süti díszdobozba
Élő virág helyett esetleg.
Sziasztok, kreatív ötleteket szeretnék összegyűjteni, amit anyák napjára készíthetünk.
További ajánlott fórumok: