Ostyaszalámi recept
Az Ostyaszalámi hozzávalói:4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg étcsoki
20 dkg vaj
20 dkg darált keksz
15 dkg dió
10 dkg mazsola
1 cs. vaníliás cukor
3 ostyalap
Lehet dúsítani szárított gyümölccsel, darabos dzsemmel,
mogyoróval, mandulával, csokidarabokkal, kókuszreszelékkel.
Az Ostyaszalámi elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral gőz fölött keverjük, míg a cukor el nem olvad, majd (még a gőz fölött tartva) beledobjuk a vajat, a csokit, és a vaníliás cukrot. Levesszük a tűzről és beletesszük a kekszet, a mazsolát, és a diót is, összekeverjük, és hűlni hagyjuk. Az ostyalapot nedves ruhába csomagoljuk (pár perc), megtöltjük a krémmel és a ruha segítségével felcsavarjuk. Alufóliába csavarjuk, megnyomkodjuk, hűtőbe tesszük, ha jól megszilárdult, szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. máj. 8. 12:33
Az ostyaszalámi elkészítési módja és hozzávalói.