Húsrolád recept
A Húsrolád hozzávalói:80 dkg sertéshús
1 fej hagyma
5 dkg + 10 dkg zsír
pirospaprika
1 zsemle
1 dl tej
1 tojássárgája + 1 tojás
1 dl tejföl
20 dkg liszt
1 dkg élesztő
A Húsrolád elkészítési módja:
A húst pörköltnek készítjük el. Ha kihűlt, megdaráljuk az áztatott zsemlével. Teszünk bele 1 dl tejfölt, 1 tojást. A 20 dkg lisztből 10 dkg zsírral 1 tojássárgájával 1 dkg élesztővel, kis tejjel tésztát gyúrunk. Fél órát pihentetjük, kinyújtjuk, rákenjük a tölteléket, roládszerűen felcsavarjuk. Tetejét tojássárgájával megkenjük, majd megsütjük. Hidegen, melegen tálalható.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 41b74d24bc, 2008. máj. 5. 12:31
A húsrolád elkészítési módja és hozzávalói.