Összeköltözés a párommal (beszélgetés)
szerintem is nagyon fontos h minden legyen megbeszélve az összeköltözés elött.
ki hogy képzeli el a dolgokat, sok barátom beleugrott a dologba, és puffantak mert aztán menetközbe jöttek ki a dolgok, hogy ég és föld.
szerencsére mi azok a típusok vagyunk akik szeretik megbeszélni a dolgokat, így mind a ketten elmondtuk h mit várunk el stb.
Akkor nem is írtam eretnekséget.
Én is megkérdeztem a férjemet, hogy írjunk-e papírt mert ő jobban állt amikor összekerültünk és az előző házasságából van egy felnőtt lánya, ő sem ragaszkodott új papírhoz. A válásról és az örökségéről van papír, ahogy nekem is az enyémekről. Fizetésünk nincs olyan ami nem számlás, így az is követhető.
Az óraállásokkal voltak kalandjaink a beköltözéskor, mert előtte albérlet volt a lakás, de szerncsére a bérbeadáskor korrekt papírt írtak, így nem volt kérdés, hogy amit nem akart kifizetni az albérlő, azt is ki kell neki.
saját lakás, az övé, de két 3 év mulva épitkezunk, azt már közösen, szoval gondolom nem sokára valami gyűrűs dolog is elsz :D legalább is ment rá a célzas :P
6 éve vagyunk együtt. a leltár meg a fejemben van, nekem olyan a memóriám mint a szivacs :D már csak babonából sem irok semmit. egyszer megkárdeztem tőle, mert neki jobb az anyagi háttere mint nekem, h akarna-e irni papirt, mert növeremeknel felmerult (ők is elvetettek) és akkor mondta h soha. és ezzel én is igy vagyok.
a kassza dolgokat előre letisztáztuk már, h ki hogyan száll bele, ezt előre megbeszéltük, hogy ha összeköltzünk, hogy legyen, ki mit vállal be, mert azért én még csak most keresek a diplomámmal munkát, ő meg dolgozik már rég óta, kereset arányosan oldjuk meg a dolgokat.
kiadástáblázatot meg mind a ketten vezetünk már én kb 3-4 éve ő meg 10 vagy passz :DDD
Pont azért mert nem házasok. Bizony leltár, mert az emberek pont olyan dolgokhoz képesek ragaszkodni amivel tudják, hogy a másiknak fájdalmat lehet okozni.
Az óraállás meg nem maguk miatt, hanem a főbérlő vagy az előttük ott lakó miatt.
leltár?
óraállás?
jó, hogy nem minden zuhanyzás/pisilés után le kelljen olvasni a vízórát és saját könyvelésben vezetni!!
elhiszem , hogy az élet produkál érdekességeket, de ők nem házasok...
brrrrrrrr..még a gondolattól is kivert a víz
Mindent meggondolni, megbeszélni. Nem tudom, hogy saját vagy albérlet, de inkább mindenről két másolat legyen, mint valami elvesszen.
Ha albérlet, ha használt megvétele nevetekre az órákat és mindent pontosan rögzíteni.
Legyen nyoma ki mikor mit fizet a rezsiből, nagyobb beruházásokból, ha közös kassza és nem bankszámláról megy, akkor írni a havi bevételt és kiadást.
Leltárral költözni (Te ezt hoztad, én azt hoztam).
Soha ne legyen rá szükség, de nem tudhatja senki. Annyi minden történhet és lehet, hogy a család nem olyan mint a párod. Kár lenne évek munkáját elveszíteni azért mert a másik jobb ügyvédet talál.
Tudom, hogy most nagy a boldogság és ezt el sem tudod képzelni, de az élet sok mindent produkál
"lakva ismerszik meg az ember"
hajrá!
igazából csak azért nyitottam a fórumot mert hamarosan összeköltözök a barátommal és olyan nagyon boldog vagyok, hogy muszáj volt megosztanom :)))
már csak munkát kell találnom mert azon múlik a költözés, de olyan jó kedvem van :)))
További ajánlott fórumok:
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Ti így belemennétek az összeköltözésbe?
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Mi az, ami rávehet egy pasit az összeköltözésre?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva