Orvos beteg kapcsolat...Kinek illik kezdeményezni a tegeződést? (beszélgetős fórum)
Ez így igaz csak abban az esetben tegeződik az orvos a betegével ha a magánéletében is ismeri.
Engem sem zavarna ha az orvosom letegezne főleg abban az esetben ha már 2-3 éve hozzájárok a betegségemmel.
Nekem két ilyen saját tapasztalatom volt,mindkét esetben 18-20 évvel isősebb orvosokkal.
A férfi doki 47 volt én 22,küzdött magával,hogy ne tegezzen,nem sok sikerrel,mondtam,hogy nyugodtan,meg is tette,most,hogy öregszünk visszaállt a magázásra.De mindig megjegyzi,hogy milyen öregek vagyunk.Ő nekem mindig doktor úr maradt,még most is,amikor prof. már.
A másik én 21, ő 38(nő) megkérdezte,tegezhet-e(úgy jobban tudott nemtetszésének hangot adni)persze beleegyeztem,azonnal mondta,hogy akkor én is,azóta is mindenhol keresztnéven szólítjuk egymást+egymás családtagjait is.
Végre Valaki...
Jól is néznénk ki, hogy összetegeződne az orvos a Jánossal meg a fél megyével...
Nem jellemfüggőség kérdése...Előírás a távolságtartás.
A topikindító felvetése egész egyszerűen abszurd!
Szerintem sem illik egyik félnek sem.
Nálunk úgy volt, hogy barátság alakult ki, meghívta a családot vacsorára, és ott valahogy úgy jött a tegeződés.
Mivel kezelőorvos, és magasabb rangú/iskolai végzettségű, ezért ő nem fogja kezdeményezni a tegezést. A betegnek/nőnek ilyet pedig ebben a helyzetben nem illik. (Ajánlom Ottlik Károly könyvét).
Egyenrangú esetben a nőnek illik a tegezést felajánlani (de kivétel az egyházi etikett),
illetve az idősebb a fiatalabbnak.
Ez viszont nem az a szituáció...
Pszichiáternek feltételezem az illetőt...
Amikor orvos a saját munkahelyén nem tegezi le a másik orvost...
Orvossal tegeződni abban az esetben illik,ha a magánéletben is van valamilyen ismeretség-barátság,különben nem!
Említette a fórumindító hogy van egy hölgy,akivel tegeződik...igen,biztos annál több is van,mármint hölgy akivel tegeződik,de nem a rendelésen ismerte meg!
Szerintem meg embere, helyzete válogatja. Nődokimmal kapcsolatban soha eszembe sem jutna a tegeződés, a fogorvosommal meg kapásból tegeződünk, minden megbeszélés nélkül.
Van ilyen is, olyan is.
További ajánlott fórumok:
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Ciki egy nőnek kezdeményezni kapcsolatot? Ha már a pasi nem csinál semmit?..
- Kitagadott az édesanyám.Szerintetek nekem kéne kezdeményeznem a kapcsolatfelvételt ezek után?
- Voltál már kezdeményező fél egy kapcsolat indításakor? Ha igen milyen tapasztalataid vannak?
- Nők - kezdeményeztetek már kapcsolatot?
- A Bak férfiak egy kapcsolat elején hajlamosak az eltűnésre-felbukkanásra? Ők szeretnek kezdeményezni, vagy azt ha a nő rámenősebb?