Örökölt lakás kiürítése, de hogyan? (tudásbázis)
Konténer rendelés sem olcsó.
Tavaly mi a 8 m3-es konténerért 65 ezret fizettünk.
Régen Bp-en ez úgy működött hogy közterületfoglalási engedély után hivtam egy konténerest, az akkor még működö Moszkva térröl két vagy több erős embert és kiüritették a lakást
Léteznek fuvarosok is nagy teherautóval és hórukk rakodókkal, akik vállalnak lomtalanitást is
Az ingyen lomtalanitó az régiség kereskedő
Bizony körbe kell nézni mielött eladod
Apám is dugdosta a pénzét, találtam utána 20ezer forintot
Jóbarát vette gy romos házat.
Szőnyeg alatt keménypapir, az alatt egy bemutatóra szóló betétkönyv volt. Bemutattuk, nehogy kárba vesszen :)
Ingyen? Én ilyennel még nem találkoztam.
Nem régen kitettem ingyen elvihetőre tetőcserepeket, rögtön hívogattak, hogy csekély összegért mindent elvisznek...
Egyszer volt dolgunk " lomissal" megbeszéltük, hogy mindent visz. Az értékesebbel kezdte a szállítást
...az igazi " szemetet ott hagyta :-(..
Egy pesti ismerősöm mesélte.
A lánya azt mondta neki: Nem bánom, mit csinálsz , anyu, nekem nem kellenek a régi bútorok, az újat szeretem. Ide állítok egy teherautót és ledaráltatom vele.
Múlt héten végeztem.
Első körben átnéztem, mi az, ami számomra hasznosítható. Nincs-e valahol kp. arany eldugva 😁 bocsánat az elhunyttól. Második körben elhívtam az ő közeli ismerőseit azzal, hogy bármit, bármennyit választhatnak. Itt nagyjából megcsappant a konyhaszekrény és gardrób tartalma, plédek, ágyneműk, porcelánok. Masszázsfotelt, fagyasztót, kétajtós szekrényt M.placén eladtam, elektromos betegágyért jövő hétn jönnek. Foteleket kitisztítottam, falura ajándékoztam.
Minden más zsákokba, utánfutóval szeméttelepre.
Nekem van. Múlt évben rengeteget költöttem ilyenre, mert nem ürítette ki a volt tulaj az általunk vásárolt házat.
A neten kiválasztottunk egy ilyen magát hirdető lomist, aki kanyaronként 96 ezret kért.
Nem tudom, hogy azóta emeltek e árat, ez júniusban és júliusban volt.
Ja, és mindent ők pakoltak, zsákoltak, stb. Nekünk nem kellett semmihez sem nyúlnunk.
Nem tudom, hogy merre laksz, de érdemes lenne megnézned, hogy mikor lesz a lomtalanítás, mert akkor csak leviszed a többi közé és ingyen elviszik, és hátha lenne segítséged is, aki segítene pakolni...
Sziasztok!
Örököltem egy lakást, de nem tudom, hogyan ürítsem ki az eladás előtt. Valakinek van tapasztalata az ilyen hirdetőkkel kapcsolatosan, akik azt hirdetik, hogy kiürítik a lakást?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet kezdeni a megunt könyvekkel? Rengeteg örökölt, illetve vásárolt könyvem van, és sok helyet foglalnak el.
- Az exek és a velük örökölt gondok!
- Közösen örökölt ingatlan esetén mire kell figyelni?
- Hogyan ürítsük ki a megörökölt lakást?
- Haszonélvezőnek milyen jogai vannak? Örökölte a haszonélvezetet .Az ott lakással az ingatlant is használhatja mi a házhoz tartozik?
- Örökölt babaruhákat hogyan lehet újszerűvé varázsolni? Az állástól eléggé megsárgult 1-2 darab...