Hogyan ürítsük ki a megörökölt lakást? (tudásbázis)
Igen, először nézd át a papírokat, sosem lehet tudni... Kisebb dolgokat, hátha van köztük valami, amihez kötődsz.
Én áprilisban voltam ugyanígy, gondolom, el akarjátok adni, ahhoz meg elvárják, hogy üres legyen. Én is megpróbáltam, hogy vigyék el ingyen, vagy valami, de azt mondták, hogy ha odaviszem, akkor átveszik. Eladni csak az értékesebb dolgokat lehet, nem érdemes ilyesmivel próbálkozni, legfeljebb, ha van elég idő rá.
Aztán innen a Hoxáról kaptam egy tippet, van két teherautójuk és egy délelőtt mindent kipakoltak, még a beltéri ajtókat is, mert ez volt a vevő kívánsága. Ezek nem üzletelnek a cuccokkal, mert nem éri meg. Ha kell az elérhetőségük, akkor írj egy privit, elküldöm. Tisztességes társaság.
Budapesten van 2 helyen. 15. ker. és 18. ker.
Nem jönnek ki érte, neked kell bevinned.
Vannam akik hagyatékot vesznek. Vannak akik vállalnak lomtalanítást, persze ez pénzbe kerül.
De én átnézném mi az ami kell,ami használható. Meghirdetném,vagy ingyen felajánlanám.
- Először az iratokat nyálazd át apróra, mielőtt kidobod, ki tudja, mit őrizgettek. Hivatalos papirokat, családi fotókat, leveleket...
- A ruhák, zakók, öltönyök (külső-belső) zsebét is nézd meg, mit rejtenek!
- A könyveket egyenként rázd meg a borítónál fogva, előszeretettel szoktak beledugni akár pénzt, akár bármi más értéket.
- És ugyanígy az apró kis díszként polcokon őrizgetett porfogókat is nézd át, miket dugdostak bele.
- Edényeket is átnézed, tányérok, poharak, egyéb készletek, esetleg találsz köztük olyat, ami kedves lesz neked.
Lehet, hogy ez így időrabló, de nem is hiszed el, mennyi mindent találtam anno. Lehet készpénz, egy kis összegű takarék könyv, egy-egy aranyékszer, bármi.
A többi még használható dologból akár még egy u.n. "bolha-piacot" is csinálhatsz, vagy szólsz embereknek, ha kitakarítják a házból, azt kezdenek vele, amit akarnak.
Lomtalanítás egy évben egyszer van.
Bútorokat, felszerelési tárgyakat nem lehet a kukába tenni.
Szerintem az egészet fel kell tenni az ingyen elvihető kategóriába, de úgy, hogy az egész csak egyben.
Én kiszedném a használható dolgokat, olcsón meghirdetném. Jó szem kell hozzá.
Esetleg ismeretségi körben, ingyen elvihető.
Többi lomtalanítás, vagy kuka.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan találhatok olyan kiadó 2 szobás lakást, ahol max.2-en lennénk és a macskáimat is elfogadják?
- Hogyan lehet lakáshitellel terhelt lakást eladni?
- Hány éves kortól ajánlott a kisebbik gyermeknek külön cipőt venni, azaz nem a testvérétől megörökölt cipőt ráadni?
- Mit adjunk a gyereknek ajándékba, ha ő a harmadik és sok mindent megörökölt?
- Ingatlaniroda segítsége nélkül hogyan lehet lakást eladni?
- A gyámügyi betétszámlán levő pénz megörökölhető vagy marad az államnak?