Közösen örökölt ingatlan esetén mire kell figyelni? (tudásbázis)
Ma írt facen a másik örökös, hogy holnap majd beszéljünk az ingatlannal kapcsolatban.
Nincs jó érzésem.
Kb akkoriban nálunk is volt egy távolabbi családi örökség amit zugügyvéddel akartak elcsaklizni.Aláírást azért nem mertek hamisítani így nem sikerült .
... régen :( 25 éve :( de mégis kiakasztott , mert a miénket mikor vettük 43 éve , az se ilyen felelőtlenül ment :( :(
... sajnos sokminden előfordult már ! én is attól féltem mikor a lányomat mindjárt első alkalommal " nyakon " ragadták és vitte a pasi az ügyvédhez ! előtte lett volna rá vevő , ha a mellette lévő telket is eladta volna az a tulaj , de nem akaródzott neki ! :(
Még arról is igazolást kellett külön kérni, hogy az ingatlan nem áll eladás alatt- előfordult régebben olyan, hogy többen megvették.
én nem vagyok mulya,de a húgom az anyámmal eltartási szerződést kötött,tehát viselje is a terhét,mert az van bőven.de azt mondta,hogy a felét én kapom.nem vagyok egy kapzsi,de ha így átvágja a búrámat,az életben többé szóba nem állok vele.
Így igaz. Nyugodtan zárat cserélhetsz és kizsuppoltathatod az "új tulajdonost" a rendőrséggel. A jövendőbeli tulajdonostárssal meg beszélgess el.
Mikor volt ez? Biztosan nem mostanság. Eleve nem adhatod el, amíg az ingatlan a nevedre nem kerül. Az pedig a hagyatéki tárgyalásig esélytelen.
... bakker !!! ha 4 éve lakatlan ? akkor hogy a manóba nem néztél utána h ne kelljen fizetni ? v szüneteltessék , v mittudom én !
A 10. hozzászólásod más történet?
Ez nem ennyire egyszerű. Az öröklés kizárásából komoly indokok kell legyenek.
Akkor meg még eladva se lehet mert még tisztazva sincsenek a tulajdonosi viszonyok. Adasvételi biztos nincs még, megmondod a vevonek hogy nincs uzlet oszt kész.
Van benne minden közmű még telefon is. Én fizetem a számlákat mert az én címemre jönnek.
Semmit nem írtam alá mivel még nem a miénk. Nem volt még hagyatéki tárgyalás.
Irjuk egyszerre :D Ugyanez van bennem is. Panaszkodni a legkonnyebb..
Ha vki mulya azt atvagjak gyorsan. Mondjuk az is ertheto hogy negy eve lakatlan a haz, oszt szeretne mar tuladni rajta. Közművesítve van? Mert akkor vkinek a szamlakat is fizetni kell, alapdij mindenhol van. Miert nem aruljatok amugy ti? Az sincs ám ingyen, mindenhova pénzért rakják be. Elhiszem hogy jobb várni a sült galambot, aztán meg hangoskodni hogy hogy átvágtak.. Amugy meg nem muszaly belemenni az uzletbe, ha tulaj vagy te is nem irod ala az ugyvednel a papirt, oszt nincs uzlet. Marad a haz, oszt aztan arulhatod te ahogy akarod.
Nem kell mindent aláírni, amit az orrunk alá dugnak! Egyébként meg kell nézni, hogy a szerződésben mi áll az ingóságokról, lehet, hogy voltak olyan szemfülesek és benne van az is a szerződésben...
Ha tisztán akarsz látni és lépni is, érdemes ügyvédhez folyamodni, ha csak panaszkodni akarsz, akkor lehet itt beszélgetni.
Nekem ettől plafonon a vérnyomásom. Mi az hogy nemrég halt meg, és már "eladta"?
Meg ő már tényként kezeli, hogy azé az illetőé? Meg oda kell adni fillérekért. Szerintem már kulcsot is adott neki, mert ő nem szaladgál oda a mestereknek mutogatni a házat. Csak a "vevőt" látták a szomszédok.
A hozzátartozónk 3 hete halt meg. Akivel közösen örököltünk, már kb másnap mondta hogy van a házra érdeklődő adjuk neki majd oda. Mivel lakatlan a ház 4 éve, nincs jó állapotban, de nagyon keveset ajánlottak érte. Olyan keveset, hogy még a telek is többet ér. De ő már úgy kezeli a történetet, hogy azé a személyé. És a személy is úgy viselkedik. Tegnap kérdezem, hogy mi lesz a bútorokkal? Használati tárgyakkal? Mire ő: ja, ők már megbeszélték. A "vevő" majd kidob mindent.
A "vevő" állítólag már többször járt ott, valami másik emberrel. Szerintem már intézi a burkolókat, festőket. És ez csak 2 story a 3 hét alatt.
Hihetetlen, hogy mennyi simlis dolog történik..
... és igen !!! nem az eladónak kellett volna az ügyvédet vinni , bár ez később is így volt , amikor Anyum lakását eladtuk :(
... na ez volt a másik dolog amin kiakadtam 96-ba !!! az eladónak a fia intézett mindent ! az ügyvéd haverja megírta azonnal rögtön az adásvételi szerződést , amikor a lányomat elvitte a bankba is , ahol felvette a 600 ezer ft előleget a telekre , a többit néhány napon belül fizettük ki , de ott már nem volt ott se az ügyvéd , és a pasi már nem is akart papírt se adni róla h a fennmaradó összeget kifizettük , végül a lányom kézzel írta + azt a papírt , amit aztán jónéhányan alá is írtunk , de én m...a másnap azt is beadtam a földhivatalba az előszerződéssel együtt , és nem volt annyi eszem h legalább fénymásolatot csináltattam volna róla ! jó ! végül nem lett probléma belőle , de a lányomnak csak 2 év múlva került a nevére hivatalosan , de ! nem ez volt a probléma :( :(
... ez ma már talán így van , de a lányom 20on éve vette a telkét Apám utáni örökségemből / mint 2 kiló krumplit !!! / az eladó néninek a fia kiakadt azon h én friss telekkönyvi papírokat vártam volna ! ő + azon volt fennakadva h mit vagyok úgy oda ?! h vett már ő úgy is ingatlant h 1 db sajtpapírra írták + az adásvételt !
... hát valahogy csak lehet , amikor Apám meghalt a szomszédja vette + tőlem a házat fél év múlva /ami ott maradt utána / kaptam értesítést az örökösödési tárgyalásra , de arra elment a vevő ügyvédje is és csodálkozott h én mi a rossebet keresek ott ?! jó ! ez már majdnem 25 éve volt :( amikor Anyum meghalt , az kicsit még régebben volt , még csak hagyatéki se volt :( mind2 helyen egyedüli örökös voltam :(
Mindenki védje a saját érdekeit. Ha egy kis vitától megijed, akkor nem csoda, hogy átcseszték. Köztudott, hogy halál esetén még a jóban lévők is összemennek. Nálunk édesapám halálakor az unokatestvérem jött, hogy adjam oda neki, ami jár. Mondam, azt a semmit meg is fogja kapni. Még azt sem várták meg, hogy kihűljön szegény, és még jogalapjuk sem volt
Nem az eltartasi szerzodesre vonatkozolag irta ki forumot, vagy ez nem tűnt fel? Amugy meg irtam is hogy nem tudom pontosan. Kb, annyira volt ertelme a valaszodnak mint az enyemnek.
Aláírta mert nem akart veszekedést. Nem akarta összerúgni a port a másik örökössel.
Ettől még a másik örökösnek nem kellett volna aláírnia a szerződést.
Valami nem kerek a történetben.
További ajánlott fórumok: