Óriási pattanás a mellen (beszélgetés)
Még mindig gyulladt körülötte?
Jézusom, elképzeltem. Fertőtlenítsd folyamatosan, amíg meg nem gyógyul.
Megérett és kinyomtam. Egy nagy, beszáradt, betokosodott valami jött ki belőle. Lyuk és körötte lilaság maradt a bőrömön.
Majdnem.
Még mindig ott a nyoma. De már javulgat...
Éjszakára tegyél rá párakötést. Ha van otthon Betadin akkor azzal töröld le,ha van antibiotikumos kenőcs akkor egy borsónyit tegyél rá de anélkül is jó lehet, kb 3x3 cm-es nedves gézlapot tegyél rá, kb 5 rétegben, arra egy tiszta nylon zacskó darabot, ami kb 4x4 cm-es, hogy ezeket elfedje. Ezután ragtapasszal vagy ragasztócsíkkal ,kb légmentesen ragaszd le , egymást fedő csíkokkal. Csak holnap vedd le . Amint lehet menj orvoshoz vele.
Ne nyomkodd. Azzal nagyobb kárt okozhatsz.. Hagyd, hogy megérjen..nyugi. Tudom, hogy fáj, zavar stb..de pár nap és sokkal jobb lesz.
Az sem jó ha túl korán nyomod ki, tudom hogy nagyon szeretnéd. Várj még 1 napot, azt úgy nevezik hogy beérett, már sárgás színe lett, és akkor adj neki.
Nincs semmi konkrét a képen. A pattanás a lényeg. Egy bőrfelület látszik.
Ez egy női fórum és se mellbimbó, se arc, sőt még nicknév sincs megadva.
Lett egy kis sárga/fehér pont a közepén. Fertőtlenítés után kinyomhatnám?
Maga a pattanás még kemény, gumós, de jóval kisebb. Lekentem párszor tonikkal.
Pár nap és kifakad. Nem kell aggódni. De addig is mehet rá párakötés..fakadás után fertőtlenítés. (Vannak ám antibiotikumos krémek is ilyen esetekre a gyógyszertárakban.)
Most te közzétettél egy képet a melledről. Én nő vagyok, nem velem a gond. Vannak itt férfiak is néhányan és nézik a melledet.
De térjünk a lényegre, mert nem ezért jöttem.
Figyelj arra, milyen melltartót hordasz, ne legyen érdes szövetű és állapítsd meg, hogy a pattanás helye mennyire függ össze ezzel. Ha nem ott van, nem biztos, hogy pattanás. A mellrák sokszor egy ártalmatlannak tűnő pattanásból indul ki, ezért el kell menend bőrgyógyászhoz kifogás nélkül.
Gyulladáscsökkentővel kend folyamatosan, 2-3 nap kellhet ahhoz, hogy begyüljön, ha viszont nem változik, akkor orvos.
Az biztos... ha olyan lenne, én tuti, nem bírnám ki nyomkodás nélkül :D Talán mélyebbről ered, éppen ezért jobban beszűrődik a gyulladása. Hétfőn megtudjuk.
Nekem úgy néz ki, hogy a teteje fényes a világítástól. Talán fényképező villanástól, gondolom okos telefonnal csinálta. Tehát nem gennyes fehér, mert azt ki lehetne nyomni/szúrni. Meg nem is hegyes.
Esetleg betadinos párakötést hétfőig nem tehetne rá? Ártani nem fog, hátha kifakad. Már ha olyan jellegű... fehérnek tűnik a közepe, lehetséges.
Elvben el kellene látni mindenkit. Engem majdnem megvertek tavaly, mikor a tervezett műtétem előtt kijött kiütés miatt bementem. Viszont azért ügyeletre nem mennék vele, ha csak nem akarja az egész napot ott tölteni.
Fájdalmas, mert ott vékony, nagyon érzékeny a bőröd.
Bocs nem figyeltem ki írta hsz.-t
Nálunk a kerületben, fel kell menni a rendelőhöz és szólni, hogy sürgős eset, akkor fogadnak azonnal, próbáld meg te is.
Valamennyit igen - gyakorlati tapasztalat. Most hétvégén úgysem sokat tudna vele tenni. Sajnos, a bőrgyógyászatokra sem könnyű bejutni mostanság, még magánban sem.
Ha csak most jött ki, akkor is, ha régebben akkor is várhat szerintem hétfőig. A bőrpír furcsa nekem, ami a 'pattanás' fölött húzódik.
De ezt mindenképpen mutasd meg, ha nem múlik, mert isten tudja mi az . Lehet egy pattanás is..de jobb félni...
Pár napja. Pici dudornak indult, most már akkora mint egy kisebb bimbó. Kemény, a kemény része kb fél centi, a piros résszel 1,5 centis is van az átmérője. Ma már eléggé fájdalmas ha hozzá érek.
Kozmetikus nem vágja fel, hozzá sem fog nyúlni.
Mire gondolsz ezalatt? Most hétvégén hova menjek ezzel? Ügyeletre?
További ajánlott fórumok: