Opel Corsa B (beszélgetés)
Üdv mindekinek!
Van egy 95-ös Corsa b-m , és nemrég egy nagyon idegesitő szimtómát tapasztaltam. Amikor hirtelen rálépek a gázra , a motor megtorpan , elveszti az erejét, behörög , amikor lassan visszaengedem a gázt , megugrik ugyan, de a fordulatszám már az egekben van(megjegyzem maga a motor nem kopott), és ez jelentkezik dombon felfelé, amikor egy bizonyos szinten terhelve van a motor( a gáz pedál állásától függően), ugyanezt csinálja. Raktuk már teszterre, semmit nem mutatott, verzérlés OK, kompresszio OK, cseréltem injektort, és fojtó-szelep torkot is, most valamivel jobban megy, de nem sokkal. Az elektronika lehet a ludas? Vittem már pár szervizbe , de szerintem nem nézte meg senki alaposabban( vagy nem értenek hozzá). Úgy kell elképzelni a problémat , mintha egy karburátoros kocsinál megment a gyorsitó-szivattyú ,mikor az ember rátaposna a gázra, a keverék nagyon leszegényedik, szuper lenne ha valaki tudna segiteni, bocs a hosszú szövegért:))
Mindenkit óvva intek attól, hogy a Kiss-Gerencsér Autóházba bevigye az opeljét javításra, vagy autót vegyen
náluk!
Velem a következő tötént.
Bevittem a diesel Corsámat a zalaegeszegi szervizükbe hibamegállapításra, mert a hűtővízben olaj jelent meg.
Mennyibe kerülthet egy hibamegállapítás?
Sajnos megbíztam bennük, azóta is bánom.
A hibamegállapítás negyedmillió forint!!!
Szétszedték a turbódiesel motoromat, majd közölték, hogy nem abban van a hiba.
Fizessem ki az összeszerlést, negyedmilliót vagy elvihetem az autómat egy szatyorban odaadják a szétszedett
motort és ekkor csak hatvanezret kell fizetnem a szétszerelésért.
Ez olyan, mintha beadnád a gyerekedet az oviba, mert megbízol bennük és aztán felhívának az oviból, hogy
fizess negyedmilliót, akkor egészben visszaadják a gyerekedet, ha csak hatvanezret fizetsz, akkor darabokban
adják vissza.
A hiba az olajhűtőben volt, ami egy óra altatt megjavítható lett volna.
Kérdésemre, hogy miért nem a sokkal olcsóbb javítású hibalehetőséggel kezdték a hibakeresést ezt mondták:
Most jól kapaszkodj meg!!!
"A motor belsejében szokott lenni a hiba."
Én soha többé nem viszem az autóm a Kiss-Gerencsér Autóház egyetlen szervízébe se és nem is veszek náluk
új atuót!!!
További ajánlott fórumok:
- Peugeot 207 vagy Opel Corsa?
- Opel Corsa B vagy Peugeot 206 inkább?-nem csak külső szempotból nézve!
- Az Opel vagy a Volkswagen a biztonságosabb?
- Érdemes lecserélniegy24éves, opelt, egy10éves suzuki swiftre?Segitsetek!
- Opel Corsa D első autónak, egy kezdő vezetőnek?
- Opel corsa hátsó fényszóró buráját honnan lehetne szerezni?