Érdemes lecserélniegy24éves, opelt, egy10éves suzuki swiftre?Segitsetek! (tudásbázis)
Horvátországba autópályán simán elmegy.
Mi akartunk biztosítást kötni rá az utazás előtt, de az üzletkötő lebeszélt róla, teljesen felesleges :) Lánya ugyanilyen kocsival évek óta gond nélkül lejár a tengerpartra.
Nekem egyenlőre nincs vele gondom. Az tény hogy nem olyan, mint egy tíz millás verda, na de ennyi pénzért nem is várok mást.
A javítás pedig szerencse kérdése. Az előző autónk még egy éves sem volt, de már többször volt a szervizbe, mint otthon, pedig nem nyüstöltük.
Hm...
A párom Suzuki márkakereskedésben dolgozik mint autószerelő,ezért nincs is Suzukink.Nem ér túl sokat.Egy 10 éves meg sajna semmit sem.Sokkal lestrapáltabb egy 10 éves Suzuki, mint más 20 éves autó.Az alkatrész olcsóbb, de többször is kell javítani
Törtél már Suzukit, mert én igen és ezért nem nagyon merek beszállni ilyenbe azóta, mintha papírból lenne. Másfelől meg abszolút nem tartja az árát, ugyanannyi idős suzi sokkal kevesebbet ér ma mint azonos korú toyotám (besz ár azonos volt)
De ugyanennyire Opel-ellenes is vagyok. Vezettem többet, apámnak is új opelje van, de annyira fapadosnak tűnik, áááá, alig vártam, h a saját kocsimba visszaszálljak.
Az tény, hogy a Suzukihoz lényegesen olcsóbb az alkatrész,szóval talán érdemesebb. De akkor már ne 10 évesre.
Sokan Suzuki ellenesek, mert az van a köztudatban, hogy a létező legszarabb autó. Sajnos ezt a címet sok év alatt sikerült kivívnia magának, de!!! Sokan állítják ezt, mert xy nem volt vele megelégedve! És "ne hogy már Suzukit vegyek, az olyan ciki...."
Nekem történetesen egy Suzukim van, fél éves és maximálisan megvagyok vele elégedve!!! Előtte jobb autóm volt, márkailag, de amúgy meg semmivel sem volt jobb! Sőt! 1 év alatt négy generátor cseréje is volt. Szerencsére garanciás volt, de ha nem lett volna az igen kőkemény pénzekbe került volna az állandó javítgatása. Nem állítom, hogy a Suzukinak nem lesz majd semmi baja, de legalább olcsó lesz a szervizelése!
Miért pont Suzukira???
Még mindig nem magyarázták meg, miért rozsdás a nullkilométeres motor a Suzukiban.
Egy új OPEL kicsit jobb - talán.
10% után elviheted.:)))
Suzukira semmit nem cserélnék.
Inkább Opelre cseréld.
Majdnem belehaltunk pár éve a 2 éves Suzuki Swiftünkbe! Hátulról belénk jöttek, nekünk nem lett bajunk, de a kocsi totálkáros lett!
Sokáig volt Trabantunk is, anno, de az kb. 100-szor jobb volt! Ott tudtad, hogy mire számíthatsz, de a Suzuki olyan vékony anyagból van, hogy a karambol után hívattunk szakértőt (anyag szempontjából) és képzelhetitek, miket mondott... A lényeg, hogy a Biztosító azonnal fizetett!
De ha elgondolom, hogy hátul ült volna egy gyerek! Nem is gondolom el!
Aztán vettünk egy akkor 5 éves Toyotát, mai napig is csak annyi vele a gond, hogy vizsgáztatni kell! Azt meg mindegyiket kell, nem?
Szóval Suzukit NE! Ezt a Swiftre értem, mert csak azt volt "szerencsém" ismerni.
/Evvel persze senki érzékenységét nem akarom bántani, mert az autóvásárláshoz szerencse is kell és ki lehet fogni nappali-műszakban-készült autókat is. Igaz, hogy ritkábban, mert azt a fejesek kapták. És ez sajnos nem vicc./
hát ez igen elgondolkodtató
de szerintem jobb mint egy 24 éves kocsi :)
További ajánlott fórumok:
- Asztali PC-m haldoklik, lecserélném, de nem tudom melyiket éri meg! Ismét asztalit vagy laptopot? (Laptopot max. az udvarra vinném ki.)
- Szerintetek mikortól "kell" lecserélni a rácsos ágyot nagyobbra?
- Hogyan lehet lecserélni egyetlen járólapot?
- Miért nem tudom lecserélni a naplóm egyik képét egy másikra?
- Szeretem lecserélni az ágyneműhuzatot 2-3 évente.
- Milyen elektromos fogkefére érdemes lecserélni a hagyományos fogkefét?