Olyan lehetetlen időpontban tartják a ballagásokat, ma is... (beszélgetés)
A fiam se volt az;)
De az unokám időbeosztásáról, majd ők döntenek, én max. majd elviszem vagy érte megyek és okoskodok ott is, majd, ahogy szoktam:DDDDD
Ahogy az apám szokta mondani: szeretném, ha már csak a pénzemért szeretnének.
És akkor megsimogatta az 50 éve kopasz fejét: és én amúgy is szép vagyok, nem okos.
Nálunk úgy működött, hogy a lányoknak varratott szoknya meg búz, a fiúknak meg egy szaros nyakkendő volt, amit meg kellett venni. Miért kell a csajoknak többet költeni? Baccák meg az egyenruhát!
A könyveket régen kezdték újrahasználni, de azzal furcsa voltam, hogy a régi egyenruhám bevittem, hogy akinek mérete, adják oda. A volt osztályfőnököm vállalta, mert csípett, de amúgy az iskola nem ruhatár.
Mert ha használják, takarítani kell a medencét :P
Mi ovisan meg alsósan is tanultunk úszni. Az ifjú tévedésein közt az is volt, hogy én azt hittem, mindenki tud úszni :D
Tudom. Nálunk is voltak sulik, ahol a bemelegítés a valahova elfutás volt (ha nem volt tél). Pedig az ország egyik első edzőterme megépült, csak sokáig lerobbant volt, aztán meg magán újítás volt...
Én szerencsés voltam a tesi teremmel (kettő volt a suliban) meg 15 percre volt otthonról az uszoda. Plusz az volt a kérdés mit, nem hogy akarok-e sportolni. Jazzbaletteztem, művészi tornáztam, úsztam, kosaraztam. az egyik ki miben meg volt ping-pong asztal a büfé mellet. A helyi tenisz- meg focipálya mellett a teniszfal is nyitva volt. Edzőnk nem volt, de kimehettünk játszani.
De jó is volt a mieink korában. Semmi különóra, gimi 3.-ban megcsinálta a nyelvvizsgát.
Szinte észre sem vettük, hogy "gyerek van", vígan elvégzett mindent. S bár a gimit ő jelölte meg, és csak egyet! Mikor végzett, akkor mondta, hogy jó car volt az a gimi. Az általánosból ketten mentek oda, a többi egy másikba, ahol néma egyezmény volt, hogy aki oda szeretne menni, fel lesz véve.
Ma már alsóban magántanár jár sok gyerekhez.
Egyenruhában is lehet mesélni a síelésekről, nyaralásokról, fotókat mutogatni apa hajójáról a legújabb pro telefonokon.
Én azért támogatnám, mert bitang jól néz ki, annyira elegáns. Bár szerintem itthon az is el lenne gagyizva.
Én is támogatom az egyenruhákat és főleg olyanokat, amik nem nagy költséggel járnak. Főleg egy ilyen alkalomra, ami után az összes gyerek úgy nő, mint a gomba;)
Emlékeim szerint a matróz blúz egyáltalán nem volt meleg, annak ellenére, hogy hosszú ujjú volt. Nagyon jó anyagból készült még annak idején. Én nagyon szerettem, és tényleg ünnepélyes volt egy jó sötét szoknyával
És az úttörőing is jó anyagból készült régen.
Az általános ballagásunkon úttörő egyenruhában voltunk, és pont azért, hogy a szülőknek erre ne kelljen külön költeni.
A középiskolás ballagásunkra viszont egy nyári ruhát néztek ki a lányok, amit soha többet nem vettem fel, mert annyira nem tetszett sem az anyag, sem a színe, hogy ment a kukába. Olyan püspöklilához hasonló volt. Ilyen színt sosem hordok. Inkább ballagtam volna a matrózblúzomban;)
Fiúknál simán jó egy sötét nadrág, akár rövidben és egy fehér ing. Én egyáltalán nem tartom jónak, hogy öltönyben kell sok helyen ballagniuk.
1.) soha többet nem tudják felvenni a sok tízezres öltönyt,
2.) annyira béna fazonú öltönyöket készítenek azok a szabók, akik ilyen alkalmakra vállalják az öltönyök elkészítését, hogy ha véletlenül nem növi ki a gyerek, akkor sem veszi fel soha többet, mert már akkor divatjamúlt, amikor elkészül. Ráadásul, kevés fiú néz ki jól ezekben az öltönyökben.
A fiaméknál úgy volt, hogy a sulinak volt 3 szabója. Ezer éve ők varrták a ballagók öltönyét, mindig ugyan azt a háromfélét (ennyi osztály ballagott évente). Sem színben, sem fazonban nem volt jó.
Én támogatom az egyenruhát, legalább az ilyen alkalmakkor nem megy a "vagyoni helyzet okán történő facméregetés".
Persze lehetne egy téli, meg egy nyári szett, de hogy egyforma legyen az részemről rendben van, sőt a hétköznapokra is bevezetném.
Hát az!
Mi csak sportolni vittük a gyereket. Ja, meg amíg volt kedve járt solfézsra és énekelni;)
Még nincs unokám, így nem tudom, hogy mi lesz, ha egyszer lesz...
Az álszerénység ára.:(( Mi szerencsére hétköznap vittük, vasárnap tánc volt.
Más kötött program nem volt, unoka már nem biztos hogy ilyen szerencsés lesz, ahogy hallom a mostani iskolások szüleit.
Gondolom, nincs magyarázat, hogy miért nem lehet használni az uszodát.:((
Mi egy jó iskolát találtunk a városban, ott tanult meg úszni a gyerek.
Semmi gond. Vagyis az a gond, hogy sok-sok iskolában még tornaterem sincs. Fiam elég jóhírű általánosba járt, teljesen lebetonozott udvar volt.:((
Ha komolyra vesszük, a reggel 8:-óra lenne a megfelelő időpont, és rövidre fogni a beszédeket.:)))
Unokám általános iskoláját 2 év késéssel adták át. Van benne úszómedence is, de soha nem használták.
Bezzeg a foci akadémián élmény medencét is építettek. A határainkon túliaknak meg MINDENT, pénz nem számít. Cserébe folyamatosan ránk szabadítják ezt a futball őrültet.
További ajánlott fórumok:
- Orvos leszek, avagy hogyan valósítsuk meg lehetetlennek tűnő álmainkat
- Kisgyermekes anyukaként lehetetlen párt találni?
- Ha van akaraterőd és kitartó vagy nincs lehetetlen, le tudsz fogyni!Velem tartasz?
- Hogyan tudnám elfogadni a lehetetlent?
- Hogy bírjátok ezt a lehetetlen helyzetet?
- Bérből megélni? Lehetetlen (?)