Olcsó diétás esti vacsorák, tanácsok (beszélgetés)
Tejfölös túróval töltött hajó
Egy kanál túró, egy kanál tejföl összekeverve, megfűszerezve. Félbevágok egy paprikát, vagy egy paradicsomot, kibelezem, és beletöltöm a tejfölös túrót. Kis reszelt sajttal, csíkokra vágott pulyka- vagy csirkesonkával meg lehet szórni a tetejét.
Két ilyen hajótól jól lehet lakni, és rendkívüli módon update!
Sziasztok!
Senkinek sincs semmi új ötlete? Olyan jó volt itt olvasgatni a tippeket...
Én csak azt akarom írni, hogy az Auchanban az a sokat emlegetett Vici rákízű halrudacska most akciós (99,-). Gyorsan be is szereztem 5 csomaggal!
Jónak tűnik a süti. Lehet, én is megcsinálom, van egy csomó almám itthon, amelyek nyersen nem annyira finomak már. Én csak a nagyon kemény, nagyon leves, ropogós almákat szeretem, de ezekkel mellétrafáltam. Sütinek jók lesznek...
Ezzel a paradicsomos szósszal nagyon finom a Norbi tészta. Egyáltalán nem érződik rajta semmi furcsa. De valami enyhébb szósszal lehet, hogy érződne... Régebben én is vettem, akkor nem ízlett nekem sem, de ez most igen. Vagy változtattak rajta valamit, vagy az én ízlésem változott, nem tudom. Enyhén csípős cuccokkal biztos befutó.
Bemásolom a receptet. Nem saját, úgy kaptam.
TÚRÓS-ALMÁS FELFÚJT (U1)
2 evők. édesítőport elkevertem 1 tojással, 2 teásk. vaníliaaromával, majd hozzáadtam 2 evők. olíva olajat, 2 evők. zabkorpát, 15 dkg túrót, 1 teásk. citromhéjat, 1 evők. citrom levét.
A massza felét mikrózható tálba öntöttem, rászeleteltem 1 almát, meghintettem fahéjjal, majd mehet rá a massza másik fele.
A legerősebb fokozaton 2 perc, majd a legkisebben 3 percig mikróztam.
A karfiol sali az pedig olyasmi, mint a püré, csak én nem pürésítem, hanem csak összevágom apró darabkákra a karfiolt, megöntöm fokhagymás tejföllel, kis szerecsendió, Norbi majonéz! Nekem nagyon ízlik.
A Norbi tészta finom? Bár még azt sem láttam sehol. Egyszer régen ettem, de az annyira nem jött be, de megpróbálnám újra :) Amúgy én is paradicsomos tésztát ettem ebédre :) Nagyon szeretem az ilyen kajákat.
Szokásos karfiol sali? Azzal még nem dicsekedtél. Az milyen? És az almanélküli almás felfújt?
Én éppen most eszem a fincsi paradicsomos szószos Norbi tésztámat. Imádom!!! Light sajttal.
A héten nem csináltam semmi említésre méltó fogyis kaját, hideget ettem vacsira.
A vöröshagyma nagyon feldobta!!! És a megpirult pehely is. Nekem alig maradt, úgy felfalták a többiek. Szóval, tényleg jó lett, nem csak a fogyózó, kiéhezett emberkéknek.
És egy másik próbálkozás a gőzössel: Alap ugyanaz, csak korpa helyett pelyhet használtam megint 5 kanállal. Beletettem még 3-4 kanál mákot és egy kis vaníliát. Összekevertem a masszát, bele a kerek szilikon formába. Tetejére reszeltem almát és betettem a mikróba 750 wattra 6 percig. Utána megfordítottam, mert az alja nem sült meg, így is sütöttem még 2 percig. Még jobb lett, mint a diós! Még elképzelem, hogy lehet még rá rakni valami túrós krémet vagy pudingot. Vagy meg lehet kenni diétás lekvárral.
Tök jó, hogy így lehet variálni, már én is gondoltam rá, hogy valamivel fel lehetne turbózni. Végülis bármi mehet bele szinte.
Szóval a karfiolkrokett is sikerült. Olyan szépen el tudom képzelni, de a múltkori brokkolis próbálkozásom után félek :)
No, a mai tök egyszerű, de nekem nagyon finom desszertem: sült alma kétféle módon. Alma szétvágva, magháza kivágva, fele beszórva darált dióval, másik fele fahéjjal és kókuszreszelékkel. Csak pici kell rá mindenből, de megsülve teljesen édes ízű, nem kell rá semmi édesítő. Nekem többet ért most, mint (szinte) akármelyik sütemény.
Anyukám meg olyan finom tejszínes halat csinált! Nem tudom, mennyire fogyis, nem mertem megkérdezni az összetevőket... :)
További ajánlott fórumok:
- Akiket gerincsérvvel műtöttek vagy még nem műtöttek, de tanácsokat tudnak adni!
- A gyermekem már iskolás - tapasztalatok, tanácsok
- Diétás tanácsok troll étkeztetéséhez
- Nagyon hatásos diétás recepteket tanácsokat szeretnék
- Milyen diétás/egészséges ételek vannak, amik olcsók is?
- Olcsó és gyors diétás sütemény receptek