Olasz citromlikőr recept
Az Olasz citromlikőr hozzávalói:5 db citrom héja
5 dl alkohol
7 dl víz
1 db citrom leve
50 dkg cukor
4 dl tejszín
Az Olasz citromlikőr elkészítési módja:
A citromokat forró víz alatt megsikáljuk, majd vékonyan meghámozzuk és csatos üvegbe szórjuk. Ráöntjük az alkoholt, jól lezárjuk és legalább 10 napig érleljük. Rázogatjuk, majd leszűrjük. A vizet, a cukorral és citromlével, szirup sűrűségűre főzzük, majd kihűtjük és belekeverjük a tejszínt. Beleöntjük az üvegbe,még 1 hétig érleljük,közben rázogatjuk.
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2017. aug. 10. 23:57
Az olasz citromlikőr elkészítési módja és hozzávalói.