OEP kiskönyv (beszélgetés)
Előfordul, hogy az egészségügyi kiskönyvet ne kapja vissza a munkavállaló?
2 hónapja rúgtak ki a munkahelyemről. Többszöri próbálkozás, hívás után sem kaptam vissza a munkáltatótól a kiskönyvemet. Folyamatosan azt a választ kaptam a főnöktől, hogy majd ekkor meg akkor hozza de 2 hónapja semmi. Viszont az új munkahelyemre kelleni fog és nem kaptam vissza. Ilyen esetben mit tudok tenni? Kapok újat az új helyen? Azt is olvastam, hogy kelleni fog majd a nyugdíjhoz.
A munkáltatód köteles kiadni. Ha volt előző munkahelyed, akkor belépéskor elvileg leadtad ezt a kiskönyvet (rózsaszín) és ugyanazt kapod vissza. Ha első munkahely, akkor ők kötelesek kiállítani.
Ne hagyd magad, mert fontos, táppénzt és egyéb ellátásokat ez alapján számítanak, ha nem hajlandók, írásban (ajánlott levél) szólítsd fel őket.
Nekem a volt (helyesebben még a mostani) töltötte ki és adta oda sőt vég dátumnak dec 31-et írt mert addig hosszabbítottam meg a felmondási időt.
Sőt a Drágámnak vissza kellett menni az előző munkahelyére mert nem adták oda a kiskönyvet.
További ajánlott fórumok:
- Hol lehet kérni, venni...alkalmi munkavállalói kiskönyvet?
- Az álláskeresési kiskönyvbe be kell írni, hogy mentem-e munkát keresni? Csak be vagyok regisztrálva.
- E.Ü. kiskönyv
- Egészségügyi kiskönyv! Hol?
- Milyen vizsgálatokat végez el az orvos, amik alapján megkapom a tb kiskönyvem?
- Nőgyógyásznál voltam nem mondott semmit. Mit jelenthet?: ezt írta a kiskönyvembe.....