Az álláskeresési kiskönyvbe be kell írni, hogy mentem-e munkát keresni? Csak be vagyok regisztrálva. (tudásbázis kérdés)
Azt nem tiudom mióta, meg azt sem tudom, hogy esetleg régebben annak számított-e ...
Szerintem inkább azzal van keverve a dolog, hogy a nyugdíj számításnál van szerepe, esetleg itt van egy cikk a témáról:
Lehet regisztrált munkanélküli az ápolási díjas, hisz mellette akár 4 órás munka vállalható.
Persze munkanélküli ellátásra nem jogosult - az ápolási díj szociális törvény alapján pénzbeli ellátás.
Amikor viszont valamilyen okból megszünik az ápolási díjra való jogosultsága, 90 nap munkaügyis együttműködés esetén FHT-ra lesz jogosult, nagyon nem mindegy, mert más esetben csak egy év együttműködés után lehet jogosult fht-ra.
Jól gondolkodsz.Amíg állományban van,addig nem is bír regisztrálni,mert a munkaviszony megszűnési papírokat fogják legelőször elkérni.Utána veszik be a rendszerbe.
Ha megszűnik az ápolási,utána már mehet regeltetni,hogy az önkorm felé meglegyen a nyilvántartás.Azt viszont nem tudom,hogy megvan-e szabva,hogy mennyi ideje kell regisztrált álláskeresőnek lenni,hogy önkormányzatos munkára jogosult legyen.Vagy csak az a lényeg,hogy nyilvántartott legyen.
Most én is kavarodásban vagyok,mert nem értem az egészet,hogy ha ápolásin van jelenleg még,akkor minek akar regelni?Vagy mi értünk félre valamit?
Nem sok logika van benne, hiszen most állományban vagy,mint betegellátó. Olyan, mintha dolgoznék, de regisztrálnék, ha majd megszűnne a munkahelyem állományba legyek, mint álláskereső.
Mindegy, nem ez volt a kérdés, csak úgy elgondolkodtam.
Az ápolási munkaviszonynak számít,nem?Akkor hogyan regisztrálhatsz a munkaügyibe ha állományban vagy?
Nálunk sem kell már régóta beírkálni.
Ha ápolásin vagy miért kell beregisztrálnod? Egyszerre úgyis, csak egy helyről kaphatsz juttatást.
Illetve 4 órában vállalhatsz munkát.
További ajánlott fórumok:
- Hogyhogy ezen a néven regisztráltál a Hoxán?
- Vanak az oldalon regisztrálva Borsodiak?
- Mi indít arra egy férfit, hogy pl. a Hoxa (női) magazin oldalon regisztráljon?
- Munkaügyi Központ - regisztrált álláskereső?
- Milyen internetes álláskereső helyek vannak? Olyan érdekel, ahová be lehet regisztrálni és e-mail címre küldenek állásajánlatokat.
- Pályakezdőként kap a munkaadó utánam támogatást, ha nem regisztráltam a munkaügynél álláskeresőként?