Munkaügyi Központ - regisztrált álláskereső? (beszélgetés)
Nagyon köszönöm a segítséget, és elnézést, hogy a saját problémánkkal belerondítottam a fórumindító kérdésébe!
Telefonálni fogunk, valamint a honlapot is átnézzük mindenképpen!
Az MVGYOSZ gyakorlatilag semmi mást nem csinál, csak lehúzza a vakokat. Pl. a segédeszközöket horrorisztikus árakon adják. Annak idején mi inkább Lengyelországból rendeltük meg a fehérbotom, mert postaköltséggel együtt 4 ezer Ft volt, az MVGYOSZ-nél meg 16 ezer Ft lett volna... Bármiféle támogatást csak botra kapnak a látássérültek, de az használhatatlan. Túl rövid, és kampós.
Míg a mozgássérültek egyesülete fantasztikus elhivatottsággal küzd a sérültekért minden téren, addig a vakok szövetsége nem csinál semmit. Belsőstől tudom, hogy ha már a segítés nem is megy a szövetségnél,a széthúzást, a hierarchia-harcot, és a sikkasztást nagyon nagy elánnal űzik... :(
Azért nagyon köszönöm! :)
De sajnos mindenhol ígyvan:((
De ha mégse akkor mint az előzőekben leírtam ügyesen kimagyarázzák.
Nekem ők ajánlottak tanfolyamot de azt mondták most nem indul támogatott csak ingyenes.És megkérdezték csodálkozva az nem jó?
Na én meg mondtam, h nem mert van két gyerekem akit nevelni kell és nem hobbiból akarok 40 évesen tanulni.
Itt megtalálod a válaszokat.
Ha betelefonálsz a munkaügyi központba, ott is megmondják, mit vigyél magaddal az első nap, amikor időpontot kérsz.
Azt nem tudom, h ápolási díj mellett jogosult e támogatott átképzésre a munkaügyi központon keresztül viszont a munkaügyit ha felhívod megmondják.Azért jobb ezeket személyesen intézni mert a tanfolyam idejére(már ha indul ilyen)járó támogatást is személyre szabottan állapítják meg nem tudom mi alapján.
Szerintem próbálja meg piackutató cégeknél.
Oda mindig keresnek és az kötetlen.
én 1 honapja vagyok regisztrált munkanélküli,és nekem azt mondták hogy legalább 3 honap regisztrált munkanélküliség kell ahhoz hogy valaki tanfolyamra jelentkezzen.
És hozzátette halkan hogy ,olyan kevés a hely és olyan sok a "hozzátartozo" hogx esélyem se lenne.
Remélem ez nem mindenhol van igy!
Még évekkel ezelőtt hallottam erről a lehetőségről. De ahogy a többi hozzászólást olvastam, gondolom férjem nem élhetne ezzel a lehetőséggel, mert 4 órában 'dolgozik', ő az ápolóm, így 30ezer Ft ápolási díjat kap. Hónapok óta keres munkát, de csak 4 órásat, vagy itthon végezhetőt vállalhat az ápolási miatt, ami még a rezsire sem elég :( Teljesen mindegy lenne neki, hogy milyen munka, csak lenne... Vagy emellett is jelentkezhetne erre az átképzésesre?
Nagyon köszönöm, hogy felvilágosítottál!
bocsi :)
nem munkanélküli kellene, csak igazalás arról, hogy regisztrált álláskereső,
az illető: egyéni vállalkozó 2001 óta, nem szüntette meg a vállalkozását, nem is tervezi megszüntetetni,
ilyenkor mi a helyzet?
Talán 180 nap ha jól rémlik.
A tanfolyam alatt minimálbért hallottad vagy végzed? Mert ez igy nem egészen igaz.
Én most hajtok egy ilyen tanfolyamra, ki is néztem egyet és utánajártam.Már min. bért nem fizetnek csak annak a 60%-át.Viszont nekem ezt is kimagyarázták, h ezek az uniós képzések amik nálunk legalábbis most nem indulnak és csak ingyenesen végezhető tanfolyamok vannak aminek az idejére ugyan ugy kapom a munkanélkülit és ha az leját akkor amig a tanfolyam tart kapom a min.bér 60%-át.
Na persze ezt nem egészen igy szokta bezengni a munkaügyi központ:)
Bocsánat, hogy nem a te kérdésedre fogok válaszolni, hanem én is kérdezek.
Mennyi ledolgozott munkaidő kell ahhoz, hogy valaki regisztrált álláskereső lehessen? Vagy ahhoz a programhoz, ami átképzéses, és a tanfolyam alatt minimálbért fizetnek?
Szia!
Ha jól tudom, egyéni vállalkozó nem lehet regisztrált álláskereső, legalábbis, amikor én regisztráltam, akkor feltettek egy csomó kérdést, többek közt azt is, hogy van-e vállalkozói igazolványom, őstermelő vagyok-e, stb.
Igazolást pedig nekem simán adtak, bementem, kértem, kinyomtatták. Persze ehhez is előbb regisztráltatni kell magad.
Mi alapján lehet vki a Munkaügyi Központ regionális kirendeltségénél regisztrált álláskereső?
Egyéni vállalkozó lehet ilyen ?
Hogyan kell igazolást kérni a Munkaügyi Központtól arról, hogy vki regisztrált álláskereső?
Előre is köszi.
További ajánlott fórumok:
- Milyen hátrányos következménnyel jár, ha a Munkaügyi Központ töröl az álláskeresők nyilvántartásából?
- Aki szintén álláskeresésin van, vagy aki volt már ilyen helyzetben: mehetek másik nap a Munkaügyi Központba?
- Ha meg szűnik az ápolási segélyem és újra regisztrálnak a munkaügyi központban, hány órás munkaviszonynak számolják?
- Munkaügyi központba való regisztrálás - Hová lehet menni? Csak lakóhely szerinti illetékes munkaügyi központba?
- Papírok nélkül munkaügyi központba hogyan lehet regisztráltatni magam?
- Ha regisztrálok a munkaügyi központba, értesítenek ha töröltek a nyilvántartásból?