Ocuvite Lutein Forte tabletta a szem védelmét segíti, ha egész nap a monitor előtt ülök? (beszélgetés)
A fájdalom-tünet miatt én gondolok egyébre is, de tényleg nem akarok felesleges ijedelmet kelteni, és talán az is lehetséges lenne, hogy még most időpontot kérni szemészetre.
Még azzal a megkötéssel is, hogy az időpont feltételes. Nekem így van június 22-re kontroll időpontom.
Nálam is felmerült egy gyanú abban a fiatal doktornőben, aki végül is diagnosztizálta a makula degenerációt. Volt egy fél mondata, hogy ezt már a hályogműtét idején is látni kellett volna.
Lehet, hogy igaza van, mert csak nekem nem sikerült tökéletesen szemüvegmentesre a hályogműtét az aznap műtöttek csoportjából, és elég hamar jelentkezett az utóhályog is. De legalább így kerültem a kerepestarcsai kórházba, mert ott végzik az utóhályog lézerezését TB-re, így a legközelebbi problémával már oda mehettem szemészetre. És ez volt a makula diagnózisa.
Hogy mi nem gondoltunk, érthető. De hogy szakorvos sem :-((( Ahogy írtam, kettőnél voltam 6 hét alatt. Mind a kettő szerint kötőhártya-gyulladás és arra írtak fel kb. aranyárban cseppet/kenőcsöt. Ebben az esetben ez inkább rontott, mint használt. A harmadik tündérke alaposan megnézte kívül-belül. Először kérdezte, volt- e szemhéjplasztikám. Nem, nem volt más sem. :-)))) Mert a jobb szemhéjam nem nyílt ki teljesen. Jó pár éve, mikor még mázoltam magam feltűnt, hogy sehogy sem sikerült egyformára. Hát ezért.
Persze gondoltam én is mindenre, jóra nem. A legborzasztóbb kórkép is felmerült.
Mondanám, addig kell menni szemésztől-szemészig, amíg meg nem oldódik. De erre sajnos mostanában várni kell egy kicsit.
Lám, ki a csuda gondolna ilyesmire.
Lehet más is, ami fájdalommal jár, de senkit nem akarok ijesztgetni. De amint lehet és amint tud, menjen el szemészetre.
No, lehet, ha én is azt szedném, jobban menne az Excel? Vagy abban az irányban nem érvényes? 😂
Nem tudom, miért olyan ellenszenves nekem, igyekszem pedig megkedvelni, okos egy progi.
A készletkezelő kollega szerint jó. Ő Excel táblákat búj napi 8-9 órában.
Emellett szemcsepp/műkönny is segíthet.
Az jól is eshet, igen.
De szemészeten érhetik az embert meglepetések.
Én csak új szemüveget akartam íratni, aztán hályogműtét lett a vége hamarosan. Én nem éreztem, de valójában nagyon homályosan láttam már.
Fájni a makula sem fáj, de lehet esetleg valami olyan baj is, amire nem gondolunk. Inkább nézesse meg szemésszel, azzal nem árt magának.
És persze addig vigyázzon, szellőztessen, akár borogathatja is, és pihenjen sokat. Az sem árt.
Gondolom, mivel egyébként is szemüveges, ha olyan fájdalmat érzékelne, akkor menne orvoshoz is.
Egyelőre fáradtságra panaszkodik és úgy gondolja, hogy ezért fáj.
Igen, fájhat ettől is. Nálam is előfordult már.
Ilyenkor elsötétítés (szemmaszk) és alvást tudom javasolni.
Igen, de ezért lenne jó szemészt megkérdezni.
Vizsgálattal egybekötve. Fájni nem lenne szabad a szemeknek.
Sosem használtam semmilyen tablettát a szemeimre, max. egy kis szemcseppet néha, ha szükség volt rá.
Fontos lenne, hogy odafigyelj az étkezésedre és azáltal vedd magadhoz a szükséges vitaminokat.
Szellőztess sokat a helyiségben ahol dolgozol!
Figyelj oda, hogy eleget pislogj!
Ha nem szükséges a monitor előtt ülnöd (munka), akkor ne tedd!
Pihentesd a szemedet kb. óránként, és használj műkönnyet is.
A szemüveg nem csodaszer, esetleg ellenőriztetheted a szemészeten, jó-e a monitorhoz.
A szemész tudja azt is jobban megmondani, hogy melyik szem-vitamint érdemes szedned.
További ajánlott fórumok:
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Akik használtak(nak) fogyasztó tablettát, port, teát, shake-t, ide!
- Fogamzásgátló tabletta abbahagyása után jelentkezik-e valamilyen mellékhatás?
- Mik a tapasztalatok a Cerazette tablettával kapcsolatban?
- Push up 2 tabletta használt már valaki ilyet? Ér valamit?