Nyújtott már valaki rétest? Mi kell a jó házi, nyújtható rétestésztához? (tudásbázis kérdés)
Én most kelesztőtálba tettem (tetejét ráraktam) és nagyon langyosra bekapcsoltam a sütőt, aminek kicsit nyitva hagytam az ajtaját, nehogy túl melege legyen a tésztának. :D
Nagyon jó lett. :D Soha nem gondoltam, hogy képes leszek egyszer rétest nyújtani.
Most már csak jobbnál jobb töltelékeket keresgetek majd bele.
Ma is csináltam egy rétest. És már tudom, hogy előtte mit rontottam el. Egy nagyon fontos mozzanatot kihagytam, azért nem lett nyújtható a rétesem:
- gyúrás után meleg helyre kell tenni, hogy lágyabb legyen. Na először én úgy gondoltam, ez felesleges, és csak simán szobahőmérsékleten hagytam. :D Csak ez volt a hiba.
Ma sikerült, igaz így elsőre lett 1-2 szakadás benne, de nem számít, mert feltekerem. :D
Ez nagyon jónak tűnik. Így fogom legközelebb elkészíteni.
Milyen fajta réteslisztet használtok hozzá????
Van valakinek bevált rétestészta receptje??? Ma próbáltam: 1 kg rétesliszt, 1 tojás, ecet, csipet só, víz, zsír.
Valamiért nem lett olyan az állaga, hogy nyújtani tudjam. Úgyhogy sodrófával úgyahogy kinyújtgattam, de vastagabb lett. Elkészítettem, de kicsit érezni az ecetet is benne. Nem finom.
Mit ronthattam el?
További ajánlott fórumok:
- Pasik! Adjatok tippeket miként nyújthatok felejthetetlen élményeket a pasimnak az ágyban! És az ágyon kívül mi az ami jól ...
- Kézfogásnál a férfi nyújtotta a kezét a nőnek
- Használt már valaki nyújtható cukormázat?
- Bolti rétestésztából így készítve szétreped a rétes, miért?
- Kipróbált, bevált rétestészta receptje van valakinek?
- Dr. Oetkeres nyújtható cukormáz torta bevonásához