Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nyújtott már valaki rétest? Mi kell a jó házi, nyújtható rétestésztához? fórum

Nyújtott már valaki rétest? Mi kell a jó házi, nyújtható rétestésztához? (tudásbázis)


2013. júl. 6. 20:28

Én most kelesztőtálba tettem (tetejét ráraktam) és nagyon langyosra bekapcsoltam a sütőt, aminek kicsit nyitva hagytam az ajtaját, nehogy túl melege legyen a tésztának. :D

Nagyon jó lett. :D Soha nem gondoltam, hogy képes leszek egyszer rétest nyújtani.

Most már csak jobbnál jobb töltelékeket keresgetek majd bele.

19. forrest2010 (válaszként erre: 17. - SzánI.)
2013. júl. 6. 18:25
Kolleganőm anyukája egy meleg lábast borított az összegyúrt gombócra , h meleg helyen legyen .
18. bowie (válaszként erre: 17. - SzánI.)
2013. júl. 6. 17:25
Ügyes vagy!:)
2013. júl. 6. 17:10

Ma is csináltam egy rétest. És már tudom, hogy előtte mit rontottam el. Egy nagyon fontos mozzanatot kihagytam, azért nem lett nyújtható a rétesem:

- gyúrás után meleg helyre kell tenni, hogy lágyabb legyen. Na először én úgy gondoltam, ez felesleges, és csak simán szobahőmérsékleten hagytam. :D Csak ez volt a hiba.

Ma sikerült, igaz így elsőre lett 1-2 szakadás benne, de nem számít, mert feltekerem. :D

2013. júl. 1. 19:34
Az biztos, hogy a rétes minőségét leginkább a liszt "adja". Mostanában nem készítettem, de minden sütihez nálam a Nagyi lisztje a menő.
15. bowie (válaszként erre: 12. - SzánI.)
2013. júl. 1. 19:03
Én Hajdú lisztet..minden megyének van megyéjéről elnevezett lisztje, ha jól tudom, van ilyen kunsági meg hasonlók..én Hajdú-bihari vagyok, nálunk a Hajdú liszt a legjobb sztem.
2013. júl. 1. 18:36

itt egy videó a készítésről.


[link]

2013. júl. 1. 18:35
Egy kanál ecet a tésztába gyúrva....
12. SzánI. (válaszként erre: 6. - Bowie)
2013. júl. 1. 18:34

Ez nagyon jónak tűnik. Így fogom legközelebb elkészíteni.


Milyen fajta réteslisztet használtok hozzá????

11. SzánI. (válaszként erre: 10. - SzánI.)
2013. júl. 1. 18:30
Mármint zsírt
2013. júl. 1. 18:29
Kb. négy evőkanálnyit használtam.
2013. júl. 1. 18:29
A zsír és a víz is langyos volt.
8. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 7. - 9b10f3d7ff)
2013. júl. 1. 18:25
Ja és a víznek langyosnak kell lenni az nagyon fontos..... szerintük.
7. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 3. - SzánI.)
2013. júl. 1. 18:20
Most néztem a napokban rétes napok voltak valahol, a riporter megkérdezte, hogy a rétes, réteslisztből készül-e és azt mondták nem. A riporter rákérdezett akkor mire jó a rétesliszt, és a hagyományőrzők sem tudták, de egy nagy ebédlőasztalnyi rétestésztát húztak ki az biztos.
2013. júl. 1. 18:19

Én így csináltam egyszer és tökéletes lett.


[link]

5. bowie (válaszként erre: 3. - SzánI.)
2013. júl. 1. 18:17
Nem lehet, hogy kevés zsírt használtál hozzá?
2013. júl. 1. 18:17
Jó sok zsír, nagy asztal és idő...:)))
2013. júl. 1. 18:10

Van valakinek bevált rétestészta receptje??? Ma próbáltam: 1 kg rétesliszt, 1 tojás, ecet, csipet só, víz, zsír.

Valamiért nem lett olyan az állaga, hogy nyújtani tudjam. Úgyhogy sodrófával úgyahogy kinyújtgattam, de vastagabb lett. Elkészítettem, de kicsit érezni az ecetet is benne. Nem finom.


Mit ronthattam el?

2013. júl. 1. 18:10
Jó minőségű liszt, ezzel nem szabad spórolni. Olaj, só, víz meg sok-sok hely.
2013. júl. 1. 18:08
Nyújtott már valaki rétest? Mi kell a jó házi, nyújtható rétestésztához?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook